tag:blogger.com,1999:blog-6433115458502021295.post2493391172797493743..comments2022-12-22T15:43:17.198+01:00Comments on Lekkermunn: Flate som....fersken?Lekkermunnhttp://www.blogger.com/profile/03497142253717601990noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-6433115458502021295.post-66012534827598222672008-09-08T19:41:00.000+02:002008-09-08T19:41:00.000+02:00Morten: Ja, jeg liker godt Donna Hay. Har nettopp ...Morten: Ja, jeg liker godt Donna Hay. Har nettopp kjøpt Donna Hay magazine. Oppdaget det på de beste Narvesenbutikkene for noen uker siden. Jeg er god til å scanne matbladhyllene, så jeg tror det er ganske nytt i Norge. Frisk pris for et blad (119,-), men men:-)Lekkermunnhttps://www.blogger.com/profile/03497142253717601990noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6433115458502021295.post-14069331312956344882008-09-08T18:02:00.000+02:002008-09-08T18:02:00.000+02:00Takk for tipset! Jeg har en del clafoutis-oppskrif...Takk for tipset! Jeg har en del clafoutis-oppskrifter i diverse kokebøker, men har ikke prøvd alle. Skal bli interessant å se din. :)<BR/><BR/>Kjenner du til Donna Hay? Jeg har stor sans for bøkene hennes.<BR/><BR/>Akkurat de flate ferskenene jeg kjøpte, var egentlig ikke så mye søtere enn vanlige fersken, men gode var de, særlig når de ble bakt i ovnen. Det får jo uansett frem mer sødme i frukt.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6433115458502021295.post-33291513464872071482008-09-07T23:52:00.000+02:002008-09-07T23:52:00.000+02:00Morten: Syntes du de var søtere enn vanlige ferske...Morten: Syntes du de var søtere enn vanlige fersken? Jeg har tenkt til å lage en dessert med plommer her på bloggen snart, men du skal få tipset nå. Clafouti er en fransk dessert som kan varieres i det uendelige. Du tar friske bær eller myk frukt og har det i en ildfast form. Så heller du over en pappekakerøre - og lar det hele stivne i ovnen. Den minner om en pai men det har jo ingen bunn. Ha plommene raskt i kokende vann først, slik at du lett kan ta av skinnet. Oppskrift kommer i løpet av et par uken.Lekkermunnhttps://www.blogger.com/profile/03497142253717601990noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6433115458502021295.post-54535961200010052222008-09-05T21:34:00.000+02:002008-09-05T21:34:00.000+02:00Prøvde nettopp denne -- med flate ferskener. Veldi...Prøvde nettopp denne -- med flate ferskener. Veldig bra. Kan tenke meg at plommer også ville fungere fint her. Tror jammen jeg skal prøve det nå som det er plommesesong.<BR/><BR/>Mascarponekrem er også kjempegodt, men jeg pleier å halvblande mascarpone og vaniljekesam så det blir litt lettere. Ellers gjør jeg som deg og blander inn litt sitronsaft og frø fra en (hel ;-) vaniljestang + litt melis.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6433115458502021295.post-73915282143558421902008-07-17T15:09:00.000+02:002008-07-17T15:09:00.000+02:00Denne har jeg laget en god del ganger nå. Perfekt ...Denne har jeg laget en god del ganger nå. Perfekt dessert å imponere med når man får gjester og ikke har lyst å bruke altfor lang tid på kjøkkenet. Jeg pleier da å lage den i forkant (faktisk noe av det første jeg gjør, før jeg starter på resten av kokkeleringen). De hadde ikke flate ferskner i butikken sist, så det ble vanlige istedet. Det fungerte like så greit. Det er nok sikkert godt å gjøre dette med annen frukt også, kanskje neste gang?Anonymousnoreply@blogger.com