tag:blogger.com,1999:blog-6433115458502021295.post355112708160392922..comments2022-12-22T15:43:17.198+01:00Comments on Lekkermunn: Saltbakt fiskLekkermunnhttp://www.blogger.com/profile/03497142253717601990noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-6433115458502021295.post-40465846700127323072009-06-29T18:48:32.824+02:002009-06-29T18:48:32.824+02:00Saltbaking meget vanlig i Thailand, kjempegodt!
...Saltbaking meget vanlig i Thailand, kjempegodt! <br /><br />Akkurat nå har jeg en kveite på 3,5 kg i ovnen, selvfølgelig saltbakes den! Tar ca. 30 min.<br /> Serveres med "appelsinsaus", friskpresset appelsinsaft som er redusert til noe under halvparten. Smør røres i like før servering så den blir passe tykk (og full med herlige kalorier).<br />Grønnsaker er gullrøtter og squash som er slicet i lange strimler med ostehøvel. Unngå kjernen i squasjen, den går bare i stykker. Omtrent bare dyppes i kokende vann med litt salt og sukker.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6433115458502021295.post-22023072102545420852009-05-28T23:55:36.084+02:002009-05-28T23:55:36.084+02:00Hilde: Takk skal du ha :-) Veldig hyggelig at du l...Hilde: Takk skal du ha :-) Veldig hyggelig at du liker bloggen min. Jeg håper du kommer igjen. <br />Er i grunnen klar for å prøve det samme med kjøtt også.... Høres kanskje ut som et høstprosjekt.Lekkermunnhttps://www.blogger.com/profile/03497142253717601990noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6433115458502021295.post-76960188615108010102009-05-28T16:28:34.960+02:002009-05-28T16:28:34.960+02:00Litt mer om navnet: Jeg har ofte kjøpt "orata" på ...Litt mer om navnet: Jeg har ofte kjøpt "orata" på fiskemarkeder i Italia. Der er den vanlig, men ikke av de billigste. Herlig fisk! Tett, hvitt, smakfullt kjøtt på den. God også til grilling og all slags ovnsbaking.<br /><br />Samme saltbaking har jeg også gjort med kjøtt, mest av roastbiffstørrelse, har ikke prøvd med tynnere stykker. Mulig med mye eksprimentering her!<br /><br />Fin side du har her! Rett i bokmerker med den! :)<br /><br />HildeUnknownhttps://www.blogger.com/profile/08879217490356677609noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6433115458502021295.post-45953492601712045152009-02-20T01:37:00.000+01:002009-02-20T01:37:00.000+01:00Spennende! Dette vil jeg prøve.Spennende! Dette vil jeg prøve.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6433115458502021295.post-57394199477224777302009-02-19T22:08:00.000+01:002009-02-19T22:08:00.000+01:00Dorade er fantastisk! Har spist det ved Middelhave...Dorade er fantastisk! Har spist det ved Middelhavet flere ganger. Italia, Spania og sist i Byblos i Libanon.<BR/><BR/>Saltbaking er også utrolig godt..<BR/><BR/>e.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6433115458502021295.post-49403042299757929912009-02-19T12:16:00.000+01:002009-02-19T12:16:00.000+01:00Kunne ikke dy meg, nei ... yrkesskade. ;)Kunne ikke dy meg, nei ... yrkesskade. ;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6433115458502021295.post-38888402353284119442009-02-19T10:31:00.000+01:002009-02-19T10:31:00.000+01:00Saltbaking er super måte å tilberede fisk på! Res...Saltbaking er super måte å tilberede fisk på! Resultatet er jo så saftig. Og Dorade er jo nydelig da! Men her hjemme er ikke alltid Dorade like lett å få tak i. Jeg ha fosøkt med hel uer (som ikke skrapes) noen ganger, det blir slettes ikke dumt. Maten og bildene dine er bare lekre! Hegepepperkvernahttps://www.blogger.com/profile/11657543122303569154noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6433115458502021295.post-87865083478910380122009-02-19T01:45:00.000+01:002009-02-19T01:45:00.000+01:00Morten: Takk, det var morson lesing..Det er tydeli...Morten: Takk, det var morson lesing..Det er tydeligvis ikke lett dette her Er enig i forslagt om at all fisk burde selges (også) med latinsk navn, så er det lettere å vite hva det er på ulike språk og i ulike land...<BR/>Du kunne ikke dy deg med videre jakt på navnet? :-) God natt.Lekkermunnhttps://www.blogger.com/profile/03497142253717601990noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6433115458502021295.post-56334213805170306832009-02-19T00:56:00.000+01:002009-02-19T00:56:00.000+01:00Apropos det norske navnet på denne fisken -- jeg f...Apropos det norske navnet på denne fisken -- jeg fant følgende diskusjon på nettet:<BR/><BR/>http://www.fiskersiden.no/forum/index.php?showtopic=443&pid=5450&mode=threaded&show=&st=&#entry5450<BR/><BR/>Se særlig disse innleggene:<BR/><BR/>http://www.fiskersiden.no/forum/index.php?showtopic=443&pid=5462&mode=threaded&show=&st=&#entry5462<BR/><BR/>http://www.fiskersiden.no/forum/index.php?showtopic=443&pid=5464&mode=threaded&show=&st=&#entry5464<BR/><BR/>Havkaruss ser ut til å være gjengs på norsk, men fiskenavn er et vanskelig felt! :)Anonymousnoreply@blogger.com