tag:blogger.com,1999:blog-6433115458502021295.post5734957464429523286..comments2022-12-22T15:43:17.198+01:00Comments on Lekkermunn: Den hemmelige kokken - Mats-Eric NilssonLekkermunnhttp://www.blogger.com/profile/03497142253717601990noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-6433115458502021295.post-32757024358993495112009-08-02T22:47:52.191+02:002009-08-02T22:47:52.191+02:00Jeg synes denne boken var fantastisk interessant, ...Jeg synes denne boken var fantastisk interessant, og synes nesten det var litt trist når jeg hadde lest den ut - skulle ønsket at den var mye lenger! Når mat er tema når jeg snakker med andre, så kommer jeg ofte inn på noe jeg har lest i denne boken, som jeg synes ALLE burde lese! Noe av det jeg ble mest provosert over i boken er hvordan "light"-merkingen av produkter ofte bare er skalkeskjul for å benytte billigere ingredienser, men ta en høyere pris. Kan du tenke deg? Man er ikke matsnobb når man er opptatt av hva en spiser - det er matvett. Og jo flere som vet hva de spiser, jo bedre. Heia matrevolusjon!Anettehttps://www.blogger.com/profile/08022496002661574681noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6433115458502021295.post-42421997211545094092009-01-29T10:08:00.000+01:002009-01-29T10:08:00.000+01:00Ja, denne boken var helt fantastisk. En lærebok de...Ja, denne boken var helt fantastisk. En lærebok der det bare er å suge til seg alt.Frizzantehttps://www.blogger.com/profile/10293492914996219773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6433115458502021295.post-87049657948525818122009-01-20T10:37:00.000+01:002009-01-20T10:37:00.000+01:00Jeg har også lest boken og er helt enig med deg. D...Jeg har også lest boken og er helt enig med deg. Dessverre tror jeg ikke det er nok interesse for å prøve å forandre situasjonen vi er i nå. Jeg prøver i hvertfall å kjøpe minst mulig prefabrikert mat.Evahttps://www.blogger.com/profile/14506009213444853290noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6433115458502021295.post-12561955007084818332008-11-22T12:08:00.000+01:002008-11-22T12:08:00.000+01:00Jeg har lest boka, og synes ikke du er noen matsno...Jeg har lest boka, og synes ikke du er noen matsnobb. Kjenner jeg må blogge dette selv, også. Det er heftig lesning.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6433115458502021295.post-361004629836118072008-11-13T09:13:00.000+01:002008-11-13T09:13:00.000+01:00Bravo! Et svært viktig innlegg du skriver. Jeg har...Bravo! Et svært viktig innlegg du skriver. <BR/><BR/>Jeg har lest innholdsfortegnelser siden jeg var barn (jeg er født i tvillingene, og vi leser alltid bakpå melkekartongen - og alt annet vi kommer over). Mamma fikk mange spørsmål om hva alt betø og hva som var i maten. Men jeg har vært heldig å vokse opp i et hjem hvor mamma bakte sitt eget brød, hadde grønnsaker til hvert måltid og forbød sjokoladepålegg og industrisyltetøy. Jeg støtter ditt syn 100 %.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6433115458502021295.post-23500625899136616822008-11-12T12:53:00.000+01:002008-11-12T12:53:00.000+01:00Du har så absolutt rett. Og det er et viktig tema....Du har så absolutt rett. Og det er et viktig tema. Maten vi tilbys innholder skremmende mye rart. Har en gutt på 8 år som har en kronisk magelidelse,som gjør at vi må være veldig påpasselig med hva som puttes inn i den munnen. Så gjennom de siste årende har jeg blitt en kløpper i å lese innholdsfortegnelser. De fleste vil ikke tro alt det maten inneholder....I dag skal mat være lettvint, rask og billig. Paradokset er at man kan lage mye god og sunn mat som ikke tar lang tid. Bare råvarene holder mål. Og det er vel der vi har problem i Norge i dag, vi som forbrukere bør sette mye mer press på for å øke utvalg av økologisk mat, kortreist mat og fersk mat, mat som ikke er behandlet med all verdens midler. (Har noen sett et skrukkete Granny Smith eple? Gjør et forsøk-----de kan ligge fremme i månedsvis og se like glatte ut!) Så la oss starte en bevegelse......En lekkermunn beveglse. Jeg er med! Hegepepperkvernahttps://www.blogger.com/profile/11657543122303569154noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6433115458502021295.post-84231680920750139082008-11-12T10:10:00.000+01:002008-11-12T10:10:00.000+01:00Janke: Hehe - er litt usikker på hvor store massen...Janke: Hehe - er litt usikker på hvor store massene egentlig er her på Lekkermunn - men det er jo en god idé. Ellers er det riktig at det jeg lager er rimlig tilsetningsfritt - det går vel en ts med currypaste i ny og ne - det er jo ikke noe problem å lage den fra bunnen av. Men det er noen ganger min enkvinneshusholdning tyr til litt currypaste. Sorry:-)<BR/><BR/>Anonym: Ja - jeg sier bare - løp og kjøp!<BR/><BR/>Morten: Ja, den er oversatt av en som er aktiv i Slow Food Norge - et par skivebom på noen oversettelser, men ellers bra. Nilsson kommer med ny bok og en nettside hvert øyeblikk. Jeg sier i fra når det skjer noe mer fra den mannen. Skal til Malmø neste helg og se om jeg ser den. <BR/><BR/>Serendipitycat: Jo, du bør lese den. Og så må du be folk du kjenner lese den. Spre budskapet!<BR/><BR/>Ha en fin dag alle sammen.Lekkermunnhttps://www.blogger.com/profile/03497142253717601990noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6433115458502021295.post-43873938895564494872008-11-11T21:48:00.000+01:002008-11-11T21:48:00.000+01:00Æææh... Nå ble jeg litt sånn i tvil på om jeg skal...Æææh... Nå ble jeg litt sånn i tvil på om jeg skal tørre å lese denne boka eller ikke, men du fikk virkelig vekket interessen min her!! <BR/><BR/>Har en mann som er veldig matinteressert, så han skal nok få denne av meg. <BR/><BR/>Nå er jeg i alle fall veldig glad for at det brukes lite lettprodukter og ferdigmat her hjemme..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6433115458502021295.post-33032247761481084772008-11-11T20:12:00.000+01:002008-11-11T20:12:00.000+01:00Jeg kjøpte den svenske originalen allerede i våres...Jeg kjøpte den svenske originalen allerede i våres, men har dessverre ikke fått lest den ennå, og nå kunne jeg kanskje like gjerne ha kjøpt den norske utgaven, som så vidt jeg skjønner er tilpasset norske forhold.<BR/><BR/>Jeg prøver å lage mest mulig fra bunnen av istedenfor å bruke ferdigprodukter, men selv blant tilsynelatende "rene" råvarer er det sikkert en del som ikke er så upåvirket som man tror. Det får jeg vel vite mer om når jeg får somlet meg til å lese boka, tenker jeg!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6433115458502021295.post-68016371932794722582008-11-11T17:56:00.000+01:002008-11-11T17:56:00.000+01:00Fikk lyst å lese den boka nå, jeg.Fikk lyst å lese den boka nå, jeg.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6433115458502021295.post-60328187970702545872008-11-11T15:37:00.000+01:002008-11-11T15:37:00.000+01:00Kanskje på tide at forbrukerne reagerer. Opprøret ...Kanskje på tide at forbrukerne reagerer. Opprøret kan starte her på lekkermunn og bre seg utover massene :-)<BR/>Oppfordringen er herved overlevert!<BR/>Et annet alternativ er at vil alle lager lekkermunn-mat, den er vel fri for tilsetningstoffer?Janickehttps://www.blogger.com/profile/08786030062588754876noreply@blogger.com