Nå til grytene!
Søt marokkansk lammegryte med aprikoser
(til 2 personer)
300 gram ytrefilet av lam
2 rødløk
2 fedd hvitløk
1 appelsin (saften og revet skall)
1 boks tomater
2-3 dl vann
2 ts kanel
2 ts paprikapulver
1 terning oksebuljong
1 neve tørkede aprikoser
2 gulrøtter (staver)
1 neve skivede mandler
1 neve finhakket mynte
couscous
Skjær kjøttet i store terninger og brun det i panne. Ha kjøttet i en kjele (eller trykkkoker) og fortsett med å steke løk og hvitløk mørt i pannen. Ha løk og hvitløk i kjelen med kjøttet, og tilsett appelsinjuice, appelsinskall, tomatene, vann, kanel, paprika og buljongterningen. Kok opp, sett varmen ned og la alt sammen småkoke i en time (25 minutter med trykkoker). Smak på en liten kjøttbit og sjekk at det begynner å bli ferdig. Tilsett aprikosene og gulrøtter og kok videre i 20 minutter (10 minutter i trykkoker).
Før servering drysser du over skivede mandler og mynte. Serveres med couscous (gjerne kokt i appelsinjuice)
Det er mye sødme i denne gryta, både fra gulrøttene og aprikosen - det er kanskje uvant for noen, men vel verd et forsøk (som kokken selv sa)
Mmm, det hørtes utrolig godt ut! Er svak for den nordafrikanske blanningen av krydder og tørket frukt. I samme gate vil jeg anbefale denne oppskriften:
SvarSletthttp://www.sense-serendipity.com/2009/11/moroccan-inspired-braised-chicken.html
Jeg har laget den flere ganger med stort hell (skal faktisk lage den igjen til "marokkansk" middagsselskap i morgen). Jeg har i tillegg brukt gulrot og mandler i gryten, og servert med tabbouleh og pita brød.
Dette så deilig ut! Mannen min er veldig glad i lam, denne må jeg prøve:) Legger den til under "disse vil jeg prøve" i bloggen min:) Kanskje neste søndag.. Hørtes ut som en god søndagsmiddag:) Heidi:)
SvarSlettJeg laget også marokkansk lammegryte for ikke så lenge siden, men med litt andre ingredienser. Syns selv den ble veldig god:
SvarSletthttp://e-stoff-fri.blogspot.com/2010/02/en-smak-av-marokko.html
Hahaha, jeg tror jeg kjenner han der kokkekollegaen din, og jeg hører ham klart og tydelig for meg :-D
SvarSlettTakk for mange gode oppskrifter, forresten!
Jeg tviler ikke på at det var godt, men for å forsvare kokken litt: poenget hans var nok at gryta hadde blitt bedre hvis du hadde brukt skiver av stek eller bog og heller latt det koke litt lenger..
SvarSlett