onsdag 14. januar 2009

Godis til drinken III

Det skulle drikkes Champagne sist helg og vertinnen (les; meg) hadde vært litt sløv. Ting skjedde litt på sparket og jeg hadde ikke kjøpe eller lage noe godis til boblene. Etter en rask titt i skapet kunne jeg konstatere at jeg hadde nærmere en kilo med mandler igjen etter julebakingen. Så de ble det følgende følge til Champagnen. 

Ristede mandler med honning

250 gram mandler
2 ss olivenolje
2 ss fllytende honning
flaksalt

Sett ovnen på 150 grader. Ha mandlene i en ildfast form og hell over olje og honning. Bruk hendene til å gni mandlene godt inn i blandingen. Ha litt salt over og risk mandlene i ca 20 minutter. Rør litt i formen av og til slik at de blir jevnt ristet. La de stå i ca. 20 minutter. Ha litt mer flaksalt over før servering. Kan serveres både lunkne og kalde. Snadder.

 

4 kommentarer:

  1. Yammie!
    Kan tenke meg dette ble godt ja :-)

    SvarSlett
  2. Tror kanskje retten hadde blitt bedre hvis du bytta ut mandlene med hvitløk! Har du vurdert det?

    SvarSlett
  3. For en herlig blogg du har! Tar du alle bildene selv?

    SvarSlett
  4. Lyst på livet: Veldig godt og så med Champage som også er ganske godt.

    Wannabe advokat: Nei det var ikke i mine tanker. Tenker det hadde tatt livet av det gode i glasset.

    Anette: Takk skal du ha. Det er hyggelig å høre. Ja, jeg tar alle bildene selv. Tror det er to bilder som er tatt av en annen og hun er kreditert på de bildene det gjelder.

    SvarSlett