Laksefilet med crème fraîche og soysaus
2 laksefileter
1 beger crème fraîche
1 ss soysaus
saften av 1/2 sitron
krydder (pepper eller sitronpepper)
Bruk ganske høy varme til å begynne med. Krydre laksen, jeg brukte Santa Marias wasabi og sesam, men nykvernet pepper eller sitronpepper går like fint. Stek lakseen i smør, ca. 1 minutt på hver side. Skru så ned varmen og ha i crème fraîche, sitronsaft og soysaus. La det hele småputre i fem-seks minutter. Server med kokte poteter eller ris. Og noen dampede grønnsaker (jeg hadde aspargesbønner med ristede pinjekjerner)

Dette laget jeg til middag for noen dager siden, og det smakte virkelig godt. Jeg spiser lavkarbo, og denne oppskriften funker godt til det (bare å droppe potet/ris). Datteren var like begeistret, så nå fikk vi et nytt tilskudd til basisoppskriftene. Kjekt!
SvarSlettSaccarina: Så bra - helt klart lavkarbo. Og så bra at datteren din likte den. Barn og fisk kan være en vanskelig kombinasjon.
SvarSlett5-6 minutter? Ville droppet creme fraiche og skrevet 1-2 min. :)
SvarSlettAnonym: Ja, uten crème fraîche og 1-2 minutter så blir det vel i grunnen en annen rett...
SvarSlett