Eplekake
200 gram smør
200 gram sukker
200 gram hvetemel
1 ts bakepulver
3 egg
4 syrlige epler
mandler
demerarasukker
kanel
Sett ovnen på 180 grader. Sukker og smør rører hvitt, bland så i eggene, og så hvetemelet og bakepulveret. Rør det hele til en jevn deig og så deigen i en stor smurt kakeform. Skrell eplene og del de i båter. Dytt epleskivene ned i deigen. Til slutt strør du over det brune sukkeret, hakkede mandler og godt med kanel.
Kaken stekes i 40-45 minutter. Hvis du dobler deigen har du nok til en langpanne.

Takk til HIldes mamma for den gode oppskriften
Jeg søkte faktisk gjennom siden din på tirsdag etter en oppskrift på eplekake :)
SvarSlettMen endte opp med en som lignet svært mye på den du har her. Jeg malte i tillegg opp en liten neve mandler og hadde i deigen, det var slett ikke dumt.
Nam, den så utrolig god ut. Jeg tenkte jeg også skulle prøve meg på La Tartine Gourmande (en av bloggerne i maison mat og vin) sin oppskrift på upside down olive oil apple cake etterhvert.
SvarSlett