søndag 24. januar 2010

Club Med Food Blogger Camp 2010 - Ixtapa, MexicoJeg begynner å komme meg nå! Den lange reisen, jetlagen, all den nye kunnskapen, alle inntrykkene og ikke minst, alle de nye vennskapene, har gjort at jeg måtte puste, tenke og reflektere i noen dager før jeg kunne skrive om denne turen.


Donna slapper av på stranden

Sist søndag kom jeg hjem fra en uke sammen med andre matbloggere på Club Med Ixtapa Pacific. Vi har hatt en fantastisk uke med workshoper i matfoto, matstyling, matskriving, multimedlia for blogger og "best practices" for matblogger. Foreleserne har vært noen av de mest suksessrike amerikanske matbloggere, som Elise Bauer som har bloggen Simply Recipes (som har godt over 150 000 lesere hver dag) og forfatter og blogger Michael Ruhlman som har skrevet en rekke bøker (både kokebøker og bøker om amerikansk gastronomi) Hans kone Donna har arbeidet som fotojournalist i 20 år og hun tar nå bildene på Michaels blogg.

Grunnen til at jeg endte opp i Mexico var et ønske om å få møte en matfotograf jeg har fulgt i et par år og som jeg liker veldig godt. Matt Armendariz fra Mattbites tar veldig gode matbilder og han er godt hjulpet av sin partner, matstylisten Adam Pearson. Matt gav oss et innblikk i hvordan han tenker når han skal lyssette til bildene sine og Adam gav oss triks om hvordan vi kan gjøre maten litt penere men likevel spiselig. Det er jo en kjent sak at endel stylister trikser så mye med maten at den faktisk ikke kan spises, men som deltids blogger har du verken tid, lyst eller råd til å lage mat for kameraet og så kaste maten. Maten skal spises!


Adam og Matt sørger for å få nok B-vitaminer

En formiddag fikk vi også høre hvordan bloggerne Jaden Hair fra Steamy Kitchen og legendariske David Lebovitz har arbeidet for å dytte det enorme bloggformatet inn mellom to permer og så ut som bøker.


Det var konstant kameraer, linser, stativer, Mac'er (og noen få PC'er) rundt oss. Her er Jaden i farta.


David håper på å få det beste bildet fra matstylingtimen. Oppe på kjøkkenbenken, rett ved den spiselige maten!


Jeg skal innrømme at som ufaglært skribent kan det være en utfordring og skrive godt og variert om mat. Noen ganger blir det litt for mye "godt, fantastisk og spennende", og det er jo ikke så veldig spennende (skjønner?)! Derfor var det veldig nyttig å få en forelesning med Dianne Jacob. Dianne har lang erfaring som redaktør og arbeider nå som foredragsholder og coach for matskribenter. Oppgaven vi fikk av henne var å skrive spennende, livlig og godt om Corn pops!


Dianne hjelper matskribenter til å skrive bedre og mer levende.

Den siste dagen var det klart for å lære om hvordan man kan variere bloggen sin mer ved hjelp av collager, grafisk design, spørreundersøkelser, livestream og ikke minst video. Todd og Diane er profesjonelle fotografer og sammen driver de mat-, reise- og hagebloggen White On Rice Couple. Under hele uken filmet de oss for å vise oss "hvor enkelt det er". Ja, ja, enkelt er det kanskje ikke, men fint ble det. Her kan du se den video som Todd og Diane lagde fra Club Med Food Blogger Camp.


From White On Rice Couple on Vimeo.


Diane og Todd sier at alt er lett. Jeg har brukt nesten hele helgen til å redigere bilder og slåss mot Photoshop for å lage en collage av all den deilige maten vi spise og alle de gode drinkene vi klarte å tylle i oss. Jeg kommer tilbake med en post til - da også med lenker til de andre deltakernes blogger. Foreløpig får dere kose dere med lenkene til alle forelesernes siden og blogger.

4 kommentarer:

Nancy Singleton Hachisu sa...

It's late here in Japan, but I've been revisiting some of the blogger sites. It's hard to keep up! I see you are back in Norway and madly posting. Good job. I feel like I'm just starting to catch up on all of my writing (and work) and oops, I'll be leaving for 3 weeks in CA on Feb 5. Hope to see you in Japan this summer. It was loads of fun in Mexico. Nancy

Casey@Good. Food. Stories. sa...

I know how you feel - even a week later, it still seems like I'm catching up mentally and physically. Cannot WAIT to see your photo collage when it's done and I miss you immensely!

Lekkermunn sa...

Nancy: Hi, everyday life came at me to quickly. Hope to see you i Japan and at camp next year.

Casey: Wow. I think you forgot to tell me that you actually understand Norwegian! I miss you too and hope to see you again soon. Maybe you should come skiing in Norway? Kisses from Oslo :-)

Dianne Jacob sa...

Hi Cecilie,

I don't know what you wrote, but the photos tell a pretty good story. Thanks for including one of me.

I hope we keep in touch and that you come visit me and Owen in Northern California. Our guest bedroom awaits.

XO
Dianne