onsdag 10. februar 2010

Når man ikke vil lage mat!

Noen ganger passer det dårlig å lage mat. Man orker ikke, man vil ikke, man har dårlig tid, man er lei. Rett og slett. 
Selv snakker jeg ofte høylytt om at det slett ikke trenger å ta lang til å lage god og rask mat. En omelett tar litt over et minutt. Men noen ganger orker man ikke det heller. Man må jo både finn frem en stekepanne og sette på ovnen. 
Hva gjør dere når dere egentlig ikke vil lage mat, men likevel skal spise? Noen tips til sånne dager? Eller kanskje dere aldri er lei? Kanskje er det bare jeg som blir lei av og til? 


Jeg for min del spiser Salmalaks på sånne dager. Et stykke belly loin med sesamfrø, finhakket vårløk, en avokado og litt av Olivers & Cos hvite eddik med ingefær og honning.


7 kommentarer:

NL sa...

Den laksen så nydelig ut - vil du dele oppskriften?
På "late matdager" lager jeg bondeomelett med fullkornspagetti ;)

wine-fueled narcissism sa...

Jeg er enda latere. Når jeg er så sliten at jeg ikke orker å lage noe som helst, synes jeg (med god grunn!) som regelt såpass synd på meg selv at jeg kjøper med meg sushi hjem. Hvis jeg derimot orker å gjøre en bitteliten innsats er ertesuppe en sikker vinner. Erter, hvitløk, kraft, stavmikser, ferdig. :)

Morten sa...

Når jeg ikke vil lage mat er det et par muligheter å velge mellom:
1) Middag basert på forhåndslaget mat.

Dette er en vanlig løsning for meg. Jeg har stort sett noe jeg kan bruke, som oftest er det tomatsaus og/eller ragú tilgjengelig. Akkurat nå er jeg tom for tomatsaus, men siden jeg har vært kraftig forkjølet noen dager har jeg ikke orket å lage opp ny.


2) Middag basert på rester.
Jeg har ofte noen rester av et eller annet, noe av det kan bli til pizza, noe kan bli til stekt ris (en av mine favoritter), no kan bli omelett osv. Stekt ris er kanskje mest vanlig. Da er det egentlig bare viktig med syre (sitron/lime), løk, hvitløk, chilisaus, soyasaus og et posjert egg. Utover det kommer det an på restene.

3) Hente mat med meg hjem.
Dette funker og pleier eventuelt å være asiatisk.

4) Få madammen til å lage mat.
Dette funker veldig dårlig. Hun har laget wok to ganger på de 25 månedene vi har vært sammen, og hadde en gang en plan om å bake en kake.

Lekkermunn sa...

NL: Ikke mye til oppskrift der i gården. Det litte om gjøres står i teksten. Ingen hokus pokus.

Wine-fueled narsissism: Hehe, ja det blir kjøpesushi på meg også av og til.

Morten: Takk for tipset. Men det høres ut som om madammen din trenger en strekk og at du trenger en kake :-)

Elise sa...

Etter å ha lest innlegget måte jeg kjøpe en Salmalaks og spiste 2/3 i løpet av to dager. Resten la jeg i fryseren, for å spise så mye rå laks på en gang ville jo vært galskap! Skal absolutt teste ut eddiken fra O&Co.

Line fra huset på landet sa...

Hei:) jeg føler jeg er på ganske så gyngende grunn her. Jeg er hverken matskribent eller gourmet-"lager". Bare helt vanlig mat. Men jeg har deg i bloggrollen min da..fordi du har så fantastiske bilder og gir meg inspirasjon.
Nei, vet du..det jeg gjør dersom jeg ikke har så mye tid er at jeg legger laks i folie, skjærer mandelpoteter i mindre deler og strør med salt og pepper, deler brokkoli i flere deler...alt i en dyp langpanne. Lar det stå i ca en halvtime, og vips. Ferdig..uten at jeg har gjort så forferdelig mye akkurat. Sausen er særdeles enkel...sursøt chilisaus til fisk og rømme som vispes sammen i en liten kjele halvvarmt.
Mmmm..nyydelig. Alltid godt!

Med ønske om en fin mandags ettermiddag,
Line

Therese sa...

Digger bildene dine :o)