torsdag 25. februar 2010

SquashkakeGulrotkaka har blitt et selvsagt syn på kakebord og kafeer, men jeg husker at det var mange syntes dette hørtes både besyndelig og veldig sunt ut da kakene begynte å dukke opp overalt. I dag vet de fleste at gulrotkake er saftig, godt og slett ikke så sunt. Når jeg setter en squashkake på bordet er det mange som rynker på nesa igjen. Men det er ingen grunn til det - kaka er like saftig (og like usunn) som en gulrotkake. Kanskje du skal prøvde denne i helgen?

Squashkake

3 egg
150 gram brunt sukker
1,5 dl solsikkeolje
250 gram hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts allehånde
250 gram revet squash
50 gram ristede hasselnøtter

til glasur
1 beger Philadelpia-ost
melis
revet limeskal
saften av en lime

Sett ovnen på 180 grader. Pisk sammen sukker og egg. Bland så i resten av ingrediensene. Smør en form (jeg brukte en 24 cm springform) og ha i røren. Stekes midt i ovnen i ca. 50 minutter. Avkjøles på rist. 

Glasuren tar du på når kaken er avkjølet. Ha osten, limesaften og revet limeksal i en bolle og rør inn melis til du syntes du har en passende søt glasur. Smør glasuren over kaken og pynt med ristede hasselnøtter.
3 kommentarer:

Torill sa...

Spennende, den skal jeg definitivt prøve selv om det ikke blir denne helgen :-)

NL sa...

Ja, denne har jeg lyst til å bake!
Ser fristende ut med nøttene på toppen og gøy er det alltid med noe nytt.

Takk for at du deler oppskriften :)

Huset på Planen sa...

Nam, denne har jeg lyst til å prøve. Jeg må bare gi deg ros for bildene dine, de er virkelig nydelige. Det er alltid en stor glede å besøke bloggen din, og den er alltid like fristende.