fredag 14. november 2008

Knasende dessert

Hvis du skal ha gjester og allerede er på hæla med forrett og hovedrett - ja det er da du skal ty til denne enkle og deilige desserten. Lag (eller kjøp) vaniljeis og strø denne blaningen over. Best er i grunnen restene når de stivner helt og du sitter halvbrisen på kjøkkenet og skjærer de siste nøttene ut av formen med en kniv etter at gjestene har gått. 

Stekte pekannøtter
(per pers)

1 neve pekannøtter
2 ss flytende honning
2 ss revet hvit sjokolade

Ha nøttene i hendene og knus de lett. Det er fint med mest hele nøtter og litt knuste, det er iallefall ingen grunn til å legge nøttene på fjøla og hakke i stykker. Ha nøttene i en ildfast form. Helt over så mye honning at du med hendene dekker nøttene godt. Ha revet sjokolade over og rør den litt inn i nøttene. Stekes i ca. 20 minutter på 220 grader. Et par ganger i løpet av steketiden rører du litt rundt i formen. Du kan evt. sette ovnen over på grill et par minutter på slutten og sette formen helt oppunder ovnstaket. Server med vaniljeis.

 
Takk til Sara i Malmø for første servering av denne desserten. Jeg gleder meg til neste helg:-)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Dette så godt ut. Tror du man kan bruke sirup istedet?

Lekkermunn sa...

Maud: Hei - det har jeg ikke prøvd, så jeg kan ikke garantere deg at sirupen oppfører seg på samme måte . Hvis du prøver så gi meg gjerne tilbakemelding på hvordan det går.
Ha en fin helg:-)

Unknown sa...

Denna dessert är ju enkel men mycket god! Kanske får vi göra den i helgen igen!!!
vi ses snart!!!

Anonym sa...

Dette så kjempegodt ut, og enkelt å lage:) og det er også viktig innimellom, å slippe å stå på kjøkkenet i flere timer.