mandag 24. november 2008

Sjokolademousse

Det er veldig sjelden jeg holder meg til en oppskrift, jeg trekker fra og legger til, prøver noe annet, mer av dette, mindre av noe annet. Når jeg så denne oppskriften i Nigella Lawsons bok Nigella Express fant jeg ut at jeg for en gang skyld skulle følge oppskriften på alle punkter. Det hevdes at oppskriften er til 4-6 personer, men jeg syntes denne er så kraftig at den burde holde til 8. Det blir ikke veldig mye på hver person, men allerede da jeg satte tennene i den første biten merket jeg at jeg raskt kom til å bli mett (og kanskje litt uvel) - selv om jeg både liker søte desserter og ikke minst sjokoloade. Dette er viktelig fast-food. Du lager den på ti minutter. Neste gang vil jeg ha litt revet appelsinskall i den - får å få den litt friskere.

Nigellas sjokolademousse

150 gram mimimarshmellows
50 gram smør
250 gram mørk sjokolade
0,6 dl nylig kokt vann
3 dl fløte
1 ts vaniljeekstrakt

Ha marshmellows, smør, hakket sjokolade og vann i en kjele. Varm forskitig opp, slik at alt smelter. Rør av og til. Pisk opp fløten, rør inn vaniljeekstrakt og bland så kremen inn i sjokolademassen (som du har kjølt litt ned). Når du har en jevn masse har du over en en bolle eller i posjonsformer. La moussen stå avkjølt i kjøleskapet et par timer.

 

7 kommentarer:

Anonym sa...

Denne skal visst være rask og enkel. Til og med Harald i Senkveld klarte å lage denne på showet deres ;) Han stod forøvrig og fikk litt hjelp av Nigella......

Anonym sa...

Jeg kan skrive under på at denne sjokolademoussen virkelig er helt nydelig. Jeg laget den til middagsselskap tidligere i høst og før kvelden var omme hadde jeg delt ut oppskriften til samtlige deltakere - og ja! Den er mektig!

Jeg laget den forøvrig før middag og satt den i kjøleskapet mens vi spiste, det fungerte utmerket.
Bon apétit!

Anonym sa...

Høres farlig god ut! En idé til middagsselskapet i morgen.
Men hvor finner jeg mini marshmellows?
A

Lekkermunn sa...

Anonym: Tja...har har kjøpt mine i Sverige. Men hvis du bare får tak i store kan du hakke de litt opp slik at de smelter litt raskere.

Anonym sa...

Heisan.
Hvor får jeg tak i vanilje ekstrakt? og hvilken sjokolade kjøper du når du sier mørk sjokolade? håper du kan hjelpe meg, skal lage denne til dessert til vennene mine på nyttårsaften i morgen:)

Ha en toppers kveld!!

Lekkermunn sa...

Anonym: Hei - når det gjelder sjokolade så følg smaken din litt. Jeg synes av og til at 70% blir for bittert - og velger da heller Dronningsjokolade. Hvis du ikke får vaniljeekstrakt på Ultra eller Centra kan du evt. blande frøene fra 1/2 vanilljestang i fløten. Det er vaniljesmaken og ikke væskemengden du er på jakt etter.
Lykke til i morgen - og godt nytt år.

Anonym sa...

Minimarshmellows har jeg kjøpt på Meny om jeg ikke husker helt feil. Jeg tror faktisk jeg fant de i godteriavdeling. Vaniljeekstrakt fant jeg på Jakobs på Holtet.