onsdag 3. februar 2010

Spaghetti med hvitløk, chili og persille

Det skal nesten ikke være nødvendig med en oppskrift til denne retten, men noen ganger så må man bare skrive ned de gode tingene man har spist. Dette pastaretten har sikkert et navn, men jeg vet ikke hva det er. Det er et tvilsomt italiensk bekjentskap som har laget denne retten til meg noen ganger - og det er en rask og deilig hverdagsrett, enten til middag eller til en helgelunsj.
Alt er ferdig innen pastaen koker.


Sett på pastavannet, grovhakk hvitløk og rød chili. Kok pastaen mens du surrer hvitløk og chili i en god olivenolje. Bruk middels varm panne ellers er det lett å svi hvitløken, og da blir det ikke noe god. Når pastaen er ferdig kokt heller du av vannet og rører pastaen ned i panna. Rør også inn litt finhakket persille. Ha gjerne litt ekstra olivenolje over også. Man må jo ha litt næring. Serveres alene eller med litt godt brød.


Det var fort gjort det!


3 kommentarer:

Fiona sa...

pasta aglio e pepperoncino! så enkelt var det navnet faktisk, og er min favorittrett fra støvellandet! men her i huset har legger vi på en neve ferskrevet parmesan før servering også :)
mmmmm.... vann i munn ;)

Potter sa...

En klassiker! Denne er også god med litt sitron over.

Sesselja sa...

Vi lager en variant av denne: Chili, hvitløk og masse parmesan på topp. Vi foretrekker chili/hvitløken godt stekt slik at de blir litt sprø, og det må være myyyye hvitløk. Yummy!