fredag 20. februar 2009

Dansk moro


Jeg har allerede skrevet litt om Smak '09 som jeg var på for noen uker siden. Jeg pratet saklig og ordentlig med mange utstillere, men det var først når jeg fant frem til
Søbogaards stand at det virkelig ble gøy. Det er ikke sikkert du kjenner firmanavnet, men jeg er ganske sikker på at du ved en eller annen anledning har sett noen av produktene dere. Iallefall hvis du har vært på kafé i Danmark. Søbogaard har eksistert siden 1976 og grunnlegger Poul Hansen var på Smak sammen med de to norske guttene som importerer varene til Norge. 
Det produktet det er størst sannsynlighet for at du har smakt eller sett er nok hylleblomstdrikken deres. Det var også den som fanget oppmerksomheten til importørene Anders og Ole-Kristian i selskapet Bloom da de satt på kafé i Danmark og så at alle hadde en flaske Søbogaard på bordet. Dette produktet måtte til Norge!


grunnlegger Poul, en rendyrket hippie

Men tilbake til denne standen på Lillestrøm. Vi startet pent med å smake på noen av et par av de såkalte caféflaskene med saftevand. Selvsagt hylleblomst (klassikeren), men også eple og kirsebær, rød grape og sjælevarmer. Jeg nevnte at disse hadde vært gode som blandevann til drinker og før jeg viste ordet av det ble det tryllet frem både vodka og gin produsert av Søbogaard. I likhet med de andre produktene var også spriten økologisk. Og deretter ballet det bare på seg. Både likører og snaps dukket opp. På vei ut i vinterkvelden fikk jeg med meg en flaske med Øcola, Søbogaards heltmodige forsøk på å krige mot en stor amerikansk leskedrikkprodusent. Det var på Søbogaard sin stand at jeg tok bildet av den den hjemmesnekrede reklameplakaten for Øcola. Jeg vet ikke riktig om den kan hamle opp med julenissen til amerikanerne. 
I tillegg til å drive stort innen økologisk landbruk i Danmark er Søbogaard involvert i et prosjekt for å dyrke frem økologisk hylleblomst i Nepal - og de driver jammen meg Guest House der også. Overnatting for en billig penge hvis du skal i den retningen. 

Du finner produktene på disse stedene og jeg har blitt hvisket i øret av bartenderne på Internasjonalen i Oslo laget veldig gode drinker basert på Søbogaard sine produkter.

Jeg ligger godt garantien til gutta i Bloom: Hvis du ikke liker vår hylleblomst, kontakt oss, så får du en til. Du fortjener en ny sjanse!


dansk og økologisk - sunn sprit?

2 kommentarer:

Elise sa...

Hei! Jeg besøkte også standen deres og trakk stort på smilebåndet over den morsomme reklamen deres for øcola. Jeg synes faktisk ikke den er så aller verst selv. Jeg må si at ideologien deres er herlig. Hurra for Søbogaard!

Terese sa...

Elsker søbogaard!