tirsdag 3. februar 2009

En god gammel klassiker

Jeg har bladd igjennom den siste boken til Jamie Oliver Jamie's Ministry of Food og prøvd meg på en av oppskriftene. Det er kanskje ikke de store overraskelsene i Jamie sine bøker mer, men noen ganger trenger man heller påminnelser om gamle slagere. Dette er iallefall en barndomsslager for min del.

Chilli Con Carne

2 løk
2 fedd hvitløk
2 gulrøtter
2 stilker selleri
2 røde paprika
1 toppet ts chillipulver
1 toppet ts spisskummen
1 toppet ts kanel
1 boks kikerter
1 boks røde bønner
2 bokser hermetiserte tomater
500 gram kjøttdeig
1 god neve koriander
2 ss balsamicoeddik
salt & pepper

Skjær løk, hvitløk, gulrøtter, selleri og paprika i terninger og stek de møre i litt olivenolje. Tilsett chillipulver, spisskummen og kanel. Smak til med salt og pepper. 
Hell vannet av bønnene, ha bønnene og tomatene i kjelen og la det hele koke opp. Ha kjøttdeigen i kjelen og bruk en skeiv til å dele opp kjøttet. La det hele koke i ca. 10 minutter. Ha finhakket koriander og balsamicoedikken i kjelen og la gryta småkoke i 5 minutter til. Sjekk om du trenger noe mer salt eller pepper.  

Vi spise gryta med ris, limebåter, naturell yoghurt, guacamole og gratinerte nachoschips (og på bordet hadde vi brun duk for den ekte 70-tallsfølelsen)


4 kommentarer:

swimzy sa...

dette såg godt ut, jeg har faktisk aldri smakt chilli con carne siden min mor aldri likte sterk mat, men denne skal jeg prøve ut:-D

Takk for at du sa at jamie oliver også har kommet ut med ny bok, jeg digger han og har alle bøkene hans, bortsett fra den nyeste, så den skal bestilles nå:-D

Anonym sa...

Har du lagt merke til at det har blitt veldig hipt å hate Jamie Oliver, og hans norske motstykke, Andreas Viestad?

e.

Lekkermunn sa...

Swimzy: Hehe, ja sterk mat er fali!

Eirik: Hate han kommer jeg aldri til å gjøre (det er veldig få mennesker som "fortjener" hat), men man kan vel kanskje gå litt lei innimellom. Han har jo vært overalt hele tiden i mange år nå. Selv så kjøpte jeg Jamie sitt nye matblad på Narvesen på Sola i går kveld. Har ikke sett det i Oslo. Det var veldig bra. Mye indisk mat.
Mislikte litt at det var litt mye ego-greier. F.ex Jamie sitt intervju med Brat Pitt (hvor BP svarer at de beste restaurantene som finnes må være Jamie sine).
Andreas Viestad leser jeg aldri mer, men det er ikke hans skyld, det er at han publiserer i en søpleavis som jeg aldri kjøper mer.

Janicke sa...

Viestads bøker er gode - det har jo kommet noen etterhvert. Han har verdens beste pizza-oppskrift som er en vinner i vår familie. Men det er aldri enkelt å gjøre det bra - den sikre veien til å bli upopulær :-)

Regner med at det er Dagbladet som ikke kjøpes mer? Hm. Jeg syntes fremdeles at det er en ok avis - mye bedre enn VG. Men, men.