onsdag 18. februar 2009

Ut i Berlin

Jeg skal på ingen måte påstå at jeg er en kjenner av Berlin. Tre ganger har jeg sust gjennom byen på 24-timersopphold og sist november var jeg der i fire dager. Siste gangen var jeg med en stor gruppe og hadde ingen kontroll over hvor vi skulle spise. Men siden min trofaste leser Morten skal til Berlin i neste uke, skal jeg iallefall nevne de to stedene som var bra. Hvis det er noen av dere andre som har noen spisetips i Berlin så er det bare å fyre løs.


Restauration 1900
Husemannstr. 1
Prenzlauer Berg


Her var vi den første kvelden og vi dro hit for å spise klassisk tysk mat; det vil si eisbein (svineknoke) og apfelstrudel (eplekake). Maten var god og vi fikk god service. Stedet minnet meg litt om gode gamle Raymonds Mat og Vinhus eller eller Markveien Mat og Vinhus. Avslappet og hyggelig sted.
Du finner hjemmesiden deres her.

Hasir
Adalbertstr. 10
Kreuzberg

Før vi reiste hadde vi snakket om at vi burde prøve en tyrkisk restaurant i bydelen Kreuzberg - hvor store deler av byens store tyrkiske befolkning holder til. Etter at vi hadde spurt tre forskjellige tyrkiske taxisjåfører om tips stod vi kun med et forslag - alle tre hadde nemlig nevnt Hasir. Hasir er et liten kjede, med seks restauranter rundt i Berlin. Vi valgte den i Kreuzberg, men på hjemmesidene deres kan du også se hvor de andre ligger også. Det var helt uproblemaisk at vi var en stor gruppe, men vi hadde bestilt bord og mat før vi kom. Vi spiste og spise og følte oss bortimot mette før vi forstod at det kun var forrettene vi hadde fortært. Vi spise en god blanding av varme og kalde retter. Grillet kjøtt, meze, humus osv. Deilig var det og ubehagelig mette ble vi:-)

Ellers i Berlin.....

feinschmeckeretage på kjøpesenteret KaDeWe er obligatorisk
sjokoladebutikken jeg skrev om i julekalenderen er bra
Helmut Newton på Museum für Fotografie

og på en vegg i byen hang det en bil...

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg var i Berlin for en stund siden og ble veldig imponert over byen. Synes det var en god del bra restauranter.

Kan anbefale:

12 Apostel - italiensk restaurant. Utrolig god pizza. http://www.12-apostel.de/restaurant

Lafil - Tapas
http://www.lafil.de

Good time - Thai mat
http://www.goodtime-berlin.de
Jeg var ikke så heldig med maten, men de 6 andre jeg reiste med var veldig fornøyd. Det kan jo hende at det har med at jeg liker å prøve de rare tingene....

Vi spiste også frokos på KadeWe en av dagene. Det kan også anbefales.

Tror jeg må en tur tilbake for å teste ut de du anbefaler Cecilie.

Anonym sa...

Ah, Ich hab' noch einen Koffer in Berlin! Jeg elsker den byen.

Jeg tror du har kommet opp med noe av det viktigste allerede, Cecilie. Mine to musts for Berlin ville nok være å spise en skikkelig döner kebab i Kreuzberg, rett fra gatekjøkkenet. Jeg skal sjekke opp navnet på et spesielt bra dönersted som ligger rett ved Görlitzer Banhof. Ellers er matetasjen i KaDeWe ganske overveldende, jeg brukte flere timer på å bare gå rundt å titte. Det er en litt annen side av Berlin...

Den bilen er skikkelig kul, den er nemlig svært lik min, bare at min utgave står loddrett kun i svinger ;)

Anonym sa...

Takk for tips! Får se om jeg får prøvd noen av disse stedene. Tror kanskje jeg i så fall vil prioritere den tyriske restauranten fremfor den tyske, men ... ;) Og så skal jeg definitvt tilbake til thairestauranten Edd's, som jeg var på sist gang. Bedre thaimat har jeg aldri smakt!

Terese sa...

Her er noen av mine Berlintips. Frokost / lunsj på Anna Blume er et MUST, det er en fantastisk start på dagen. Det er bokcafe kombinert blomsterbutikk, god sjarmerende stemning!

Litt lengre opp i gaten der hvor restauranten shiri i shiro ligger er det et godt asiatisk spisested, men jeg husker ikke navnet lengre..

http://arkivertlykke.blogspot.com/search/label/Berlin

Lekkermunn sa...

Takk for tipsene alle sammen. Nå fikk jammen meg jeg lyst på en tur tilbake til Berlin. Og Janne....forsiktig i svingene!

Anonym sa...

Når vi likevel snakker om KaDeWe; Nyheter fra Landbruks- og matdepartementet denne uken forteller at Gardsysteriet Tingvollost fra Nordmøre er i forhandlinger med varehuset Kadewe om eksport av ost til Tyskland:

http://www.regjeringen.no/nb/dep/lmd/kampanjer/grunewoche/2009/aktuelt/nyheter/grune-woche-tingvollsost-til-berlin.html?id=547001

janne.

Lekkermunn sa...

Janne: Så spennende. Det hadde jo vært moro å se noe annet en Jarlsberg når man er ute på tur. Ha en fin dag.