onsdag 1. april 2009

Kaffistova - Bondeheimen, Oslo

For noen uker siden skulle jeg treffe en tidligere kollega til en arbeidsmiddag. Vi har jobbet sammen på et prosjekt og vårt redesignede blad var endelig kommet fra trykkeriet. Mannen er sogning, målmann, grafisk designer og prest og når han får velge spisested - ja da blir det Kaffistova.
Jeg skal innrømme at jeg i grunnen var litt fornøyd med det valget, ettersom jeg aldri har spist der før. Jeg har jo gått forbi stedet i årevis, men aldri hatt den nødvendlige lysten til å åpne døren. Vi møttes på et torsdag, torsdag er fast raspeballdag på Kaffistova og jeg hadde aldri smakt raspeball, så jeg spise raspeball.
Tja, hva skal jeg si. Heftige saker, servert med kålrabistappe, salt lammebog, evangerkorv og baconfett. Det skulle fulgt med en sofa.
Kaffistova gir meg litt følelsen av en kantine, men det var hyggelig likevel. Og denne torsdagsseansen var tydeligvis populær. Mens jeg satt glad og fornøyd med min mat stod den 40 stykker i raspeballkø foran disken. Hvis du vil ha tradisjosnkost er dette stedet - og jeg tror jeg skal prøve meg igjen snart, jeg har nemlig heller aldri smakt flesk & duppe - og det serveres på tirsdager. Onsdager er det erter, kjøtt og flesk. Og i helgen er det rømmegrøt.

Signe maten!


7 kommentarer:

Strikkelaura sa...

Var det godt da?
Jeg har tenkt nå i flere uker at jeg skal drar der på en torsdag og spise komle!

Lekkermunn sa...

Strikkelaura: Tja, det var helt greit. Jeg har jo ingen erfaring med konsistenten, så jeg tenkte at det "dette var jo smakfull sement". Men jeg tror ikke jeg kommer til å løpe ned dørene for akuratt raspeballenes skyld. Men jeg så kjøttkaker som så veldig gode ut... Så jeg skal sikkert tilbake.

AstridVU sa...

Faktisk så har det hendt flere ganger at vi har tatt turen innom Kaffistova for middag og vi har vært veldig fornøyde med det. Har tre små barn og på byturer downtown Oslo synes jeg matutvalget begrenser seg til McDonalds og standard barnemenyer med pasta, pølser og hamburgere. Om vi er keene på litt mer "ordentlig" mat, så er Kaffistova genialt. Så ja, det blir nok flere turer :)

Janicke sa...

Hva?? Har du ikke spist raspeballer før?? Jeg skal lage hjemmelagde til deg ved første anledning :-) Men da må vi ha akevitt til - hvis ikke legger de seg som en, hva kan jeg si, vel et passend euttrykk kan være "som en sekk poteter" i magen.

God påske lekre lekkermunn!!

Anonym sa...

Jeg har jobbet flere år på Bondeheimen (det er minst 10 år siden nå). Det var torsdager som var raspeballdag da også. Noen ting forandrer seg lite. Jeg husker de renoverte til "kantinepreg", det skulle bli mer moderne...

Men, hva mener du - du har aldri spist raspeballer før?! Det er en av mine barndoms absolutt livretter. Hos oss kalles det klubb og blir servert med innbakt bacon/flesk og med geitost og smør ved siden av. Mmmmmm!!

Siv sa...

Aldri spist raspeballer???? Kan det være mulig? Da var det virkelig på tide! Anbefaler på det varmeste å ta i mot Janickes invitasjon - da får du smake skikkelige raspeballer! Bon apetit!
God påske, Siv.

Lekkermunn sa...

Alle sammen: Hehe - det at jeg ikke hadde spist raspeballer før har virkelig "opprørt" folk. Jeg har til og med fått telefon og sms og saken. Ja - det er helt sant at jeg ikke hadde spist det før.