tirsdag 21. april 2009

Maille - Paris
Franske Maille er vel mest kjent for sin klassiske Dijon sennep, men hvis du tar turen til Mailles' butikk (6 place de la Madeleine) vil du se at utvalget er betydelig større enn det vi kjenner i Norge. Mens de flotte, franske damene kommer innom for å få refill på sine sennepskrukker i keramikk, kan vi turister handle glass med både klassikere og rare sesongvarer. I fjor gjorde jeg stor lykke med en sennep med tørkede aprikoser & curry og en med fiken & koriander. I år har jeg prøvd en med roquefort (til rødt kjøtt) og en med sitron og harissa (til de arabiske merguezpølsene)
Jeg har også i mange år brukt Maille sine eddiker - og utvalget med eddiker er også stort i butikken. Butikken ligger sentralt, like ved metrostasjonene Concorde og Madeleine.


3 kommentarer:

Maud sa...

Her hadde jeg sikkert gått bananas. Hvordan klarte du å ende opp med bare to glass?

Anita fra hjerterommet sa...

mye spennende å lese her, jeg skal til paris for første gang nå på torsdag.:) gleder meg masse.. hvis du har noe du mener jeg bare MÅ ha med meg blir jeg glad for tips..

Lekkermunn sa...

Maud: For å si det sånn. Jeg nevner to spesielt, men det betyr jo ikke at jeg hadde med mye mer... thihi

Anita: Ta bare byen som den kommer. Når du kommer inn til byen er jeg sikker på at du får den samme følelsen som jeg fikk første gang. Nemlig at du egentlig kjenner byen og har vært der mange ganger før. Man kjenner den jo så godt fra filmer, så den er kjent og ukjent på samme tid. Men Louvre er jo selvsagt en klassiker - men ikke stress. Sitt på café, se på alle de velkledde menneskene og så er jeg sikker på at du reiser tilbake... Mitt mål for den neste turen er det arabiske institutt, med moské, hammam og nord-afrikansk mat. Bonne voyage!