torsdag 16. april 2009

Så godt som hjemmelaget syltetøy

Med liten fryser og stor matinteresse er ønskene om nedfrysninger betydelig flere enn den reelle plassen til nedfrysninger. Derfor prioriterer jeg ikke lenger store mengder med frosne bær. I mine glade kollektivtider kjøpte jeg tre kasser med jordbær hver sommer, og sørget dermed for at vi alle hadde frysetøy nok til høsten og vinteren. Nå har jeg rett og slett ikke plass. Nå har jeg funnet rørte jordbær i kjøledisken på Smart Club. De rørte bærene kommer fra Lisa syltetøy - og de lager rørte varianter av jordbær, bringebær, blåbær og tyttebær.
Innholdet i mitt glass forsvant i betryggende tid før best-før-datoen. Smaken var frisk og nesten like god som min hjemmelagde. Hvis du har den over i en egen skål, og i tillegg liker å lyve, ja da kan du sikkert komme unna med å si at du ha laget dette selv. Altså et syltetøy for min mor, som lyver på seg både det ene og det andre på kjøkkenet. 
Hvis du lager en kraftig sjokoladekake, kan dette være en frisk jordbærsaus ved siden av...eller over litt vaniljeis....eller rett fra skjeen.....ut av glasset.


1 kommentar:

Eva sa...

Det så veldig godt ut, men jeg er skeptisk til konserveringsmidlene (natriumbenzoat.Ikke bra). Særlig i en vare som uansett skal være fryst mesteparten av tiden.