onsdag 15. april 2009

Pasta vongole

Det var en lørdag for noen uker siden og jeg var ute på østersjakt. Selvsagt fikk jeg ikke tak i østers, men jeg kjøpte med meg en kilo med hjerteskjell. Jeg hadde ingen plan om hva jeg skulle lage, men jeg minnes en sterk karbohunger som raskt fikk meg inn på tanken om pasta. Jeg tok det jeg hadde i kjøleskapet og lagde meg en god pastarett (som på dette tidspunkt var navnløs).
Uken etter kjøpte jeg to matblader, svenske Elle mat och vin og danske Gastro, og da fikk jammen meg retten et navn. Jeg hadde tydeligvis vært veldig "tidsriktig" og laget en pasta vongole. Begge de innkjøpte bladene hadde nemlig hver sin oppskrift i siste nummer. 

pasta vongole

hjerteskjell
vårløk
hvitløk
rød chili
flat persille
olivenolje
litt tørr hvitvin

Vask og rens skjellene. Kast de som er åpne eller har skadet skallet. Varm opp en kjele og ha i olivenolje, vårløk, hvitløk og chili. Fres dette i et par minutter før du har oppi hvitvinen og hjerteskjellene. Sett lokk på kjelen og gi den noen kraftige rist. Når skjellene har åpnet seg, heller du av kraften - og blander skjellene med nykokt pasta. Ha litt olivenolje og nyhakket persille over. Er det noen sak?


6 kommentarer:

eirik sa...

få ting slår dette...

Monica sa...

Pasta Vongole er lett og god mat, og merkelig nok en oppskrift som det er lett å komme på selv:) Skulle bare si at du har nydelige bilder på bloggen din, flotte farger.

Morten sa...

Ser jo særs godt ut (som det tydeligvis pleier å gjøre her), men har du prøvd oppskriften til Bill Buford (fra boken Heat) på spaghetti alle vongole?

Lekkermunn sa...

Lykken: Ja - det er jo ikke hokus pokus, men veldig godt. Hyggelig at du liker bildene.

Morten: Uff......en kokebok jeg ikke engang har hørt om! Hva er dette? Må sjekke må Amazon......

Morten sa...

Heat er ikke en kokebok som sådan, men inneholder en beskrivelse av "spaghetti alle vongole" (like the cooks make it for themselves), hvis du trenger litt mer info om boken kan du alltids lese min omtale på Upop (http://www.upop.no/2008/10/nam-1).

Hvis du ikke gidder kan jeg bare si med en gang:
Hvis du kjøper boken og ikke liker den kan du sende den til meg så skal jeg betale for både boken og portoen :)

Lekkermunn sa...

Morten: Oj...den var en varm anbefaling. Skal titte på omtalen din.