tirsdag 12. mai 2009

Banna plist i Torggata - Oslo

Skjønte du denne overskriften? Jeg skal forklare den for deg hvert øyeblikk. 
På søndag skulle jeg på kino med en venninne og så skulle jeg rett hjem. Men filmen rørte oss såpass at vi bestemte oss for å gå ut og spise, så kunne vi samtidig diskutere oss gjennom filmen (The Reader). Vi surret rundt og klarte ikke bestemme oss, men så kom jeg plutselig på at så mange snakker om Taste of China i Torggata. Sist jeg skulle prøve meg der, var det nemlig stengt etter en brann i kjøkkenet (som faktisk var en brann og ikke en mystisk stenging etter et besøk fra Næringsmiddeltilsynet). 
"Alle" har snakket om de fantastiske dim sum'ene de har der, så dette skulle vi prøve. Da jeg kom opp i lokalene husket jeg at jeg hadde vært der før. I forbindelse med et landsmøte i Folkets hus, hvor vi var så mange at det var forhåndsbestilt noe helt vanlig stir fry. Så dette ble faktisk en debut på dim sum. Vi var ganske rådville der vi satt med menyene våre, for utvalget var stort. I tillegg holdt vi på å le oss ihjem av norsken på menyen. Det var damper softbones svine i svartbonne - saus, svinerkjøtt i Pastadeig.dampet, svinekjøtt tørkereker og til slutt; klebende ris med fyll kylling, tørkesopp og kinesiskpolse, svinekjøtt og scampi. 
Misforstå meg rett, det er ikke lett med menyspråk. Vanskelig og moro er det! Vi fikk anbefalt 3-4 retter hver (de fleste ligger på mellom 50 og 70 kroner). Vi endte opp med 6 småretter og det holdt godt for oss to. Jeg ble ikke helt fortrolig med rismelrullene vi bestilte. Det føltes litt som om noen hadde puttet litt kjøttfyll inni en seig blekksprut. 
Men maten ellers var veldig god den - sørlig de dampede dim sum'ene. Og de friterte.... og så selvsagt banana spliten, eller banna plisten, som vi delte til slutt. Banna plist var både bestillingen til kjøkkenet, og teksten på regningen vår. 
Taste of China kan anbefales. Du finnes stedet i andre etasje i Torggata 18. 


Siden dette restaurantbesøket var veldig akutt, hadde jeg ikke med kamera. Bildet er tatt med iPhone. 

4 kommentarer:

Morten sa...

Banna plist! Hahaha! Ubetalelig!

Jeg har en venninne som spiste "havet's blang" på samme sted. Vi lurer ennå på hva det skulle bety. Muligens "blanding".

Maud sa...

Takk for tips. Skal møte en venninne i det området om noen uker og det er min tur til å plukke ut restaurant. Det blir nok fort denne:)

Janicke sa...

banana plist er det beste som finnes!! Farlig godt! Takk for tipset!!

Maud sa...

Da har jeg prøvd ut maten og her skal jeg tilbake. Dessverre var vi så altfor mette etter dim sum'en at vi ikke orket banana plist, men neste gang skal jeg spare litt plass.