fredag 8. mai 2009

Julaften for teelskereBlant ihugga teelskere er våren viktig, da slippes nemlig Darjeeling First Flush ut på markedet. Darjeeling er et tedistrikt i India, og First Flush er den første innhøstingen etter at vinteren er over. Innhøstingen foregår i februar-april og i mai er den på markedet. Det er kun de beste toppskuddene fra tebuskene som benyttes til denne teen - og den produseres derfor i et veldig lite volum. Siden tebuskene har fått hvile gjennom vinteren blir de første skuddene som høstes ekstra aromatiske, da har nemlig de eteriske oljene fått lagret seg i toppskuddene. I går kveld lanserte Le Palais des Thés sine åtte First Flush-teer. Jeg smakte alle åtte og valgte meg en Risheehat (hold dere fast) DJ 5 S.F.T.G.F.O.P.1 som jeg skal hive meg over når jeg kommer hjem i kveld. 
Siden First Flush er dyr og eksklusiv te, ville jeg bedt om hjelp i butikken til å finne noe som kan passe for deg.


På tesmaking for man virkelig merket seg hvordan teen lukter, både som tørr te, ferdig te og ikke minst trukkede teblader.

75 kg har de to butikkene i Oslo fått, og endel av disse fikk ben å gå på allerede i går kveld. Så hvis du har lyst til å prøve deg på 100 gram med teluksus, vet du hvor du skal gå. Men vær rask.
Darjeeling First Flush har fått tilnavnet "teens Champagne" og det var virkelig Champagnestemning i butikken i går kveld. Stappe fullt, loddtrekkninger og deilige godsaker fra sjokolademakerne Sebastien Bruno (jeg meldte meg også på et kurs i te & sjokolade som Le Palais de Thés skal starte med Sebastien Bruno)  Jeg tror det var endel sjokoladefans som nevnte denne SB her på bloggen før jul. Jeg kommer tilbake med mer om det kurset så snart jeg vet mer om innholdet. 

Ha en fin helg alle sammen. 

3 kommentarer:

Strikkelaura sa...

Jeg liker faktisk bare to teer fra den butikken, det jeg ikke liker derimot er det meget hovne og frekke som jobber der. Spesiellt han på bildet...greit, de er spesiallister på te, men normal høflighet er også å foretrekke!

Jeg drikke fast en grønn te derfra, som er kjempe god! Og, mango te.
Fikk lyst til å smake på "teens champagne", skal stikke innom etter trening etter på.

Elise sa...

Så spennende! jeg skjønner at jeg må lære meg mer om te etter å ha lest innlegget ditt. Palais har ihvertfall lært meg at man skal trekke teen i filter, og at metall-teklyper er skrekk og gru og fy skamme seg(gjerne sagt med fransk klasse og et granskende rektorblikk).

God helg til deg også!

Hilsen Elise

Lekkermunn sa...

Strikkelaura: hum, det var dumt å høre at du ikke har fått god service. Jeg syntes de er veldig hyggelige og kunnskapsrike i begge butikkene.Hoven betjenting er jo ikke noe gøy, det kan ødelegge de fleste handleopplevelser. Hvilken grønne te er det du drikker? Jeg er veldig glad i Fleur de Geisha :-)

Elise: De har en liten paperback og en stor innbundet bok om te. Gode begge to. Og flere kurs. Jeg skrev om det i julekalenderen..tror jeg. (PS: Jeg bruker bare metall-teklype i smug :-))