onsdag 20. mai 2009

Pistasjmakroner

Det har kommet flere makronkommentarer her på Lekkermunn etter at jeg var i Paris og kjøpte macarons på Ladurée. Jeg har lenge tenkt jeg skulle prøve meg på noen, men på lørdag var jeg så heldig å få noen servert - og de var, ærlig talt, de beste jeg noen sinne har smakt.
Maud hadde bakt Nigella Lawsons pistasjmakroner og de var rett og slett fantastiske. Oppskriften er fra boken How to be a Domestic Goddess (en fantastisk bakebok som dessverre ikke finnes på norsk - jeg finner den iallefall ingen steder på nettet)
Pistasjmakroner


75 gram pistasjnøtter
125 gram melis
2 store eggehvitter
15 gram sukker


til smørkremen:
55 gram pistasjnøtter
250 gram melis
125 gram mykt usaltet smør


Sett ovnen på 180 grader. Kjør nøttene til deigen i en kjøkkenmaskin, sammen med melis, til det blir til fint støv. Pisk eggehvittene nesten stive, ha i sukkeret og pisk til du får harde hvite topper. Bland forsiktig inne nøttestøvet i den stivpiskede hvitten. Bruk en bakepose og lag små sirkler av deigen på et bakepapir. La makronene står i ti minutter før du setter de i ovnen. Stekes så i 10-12 minutter, de skal kjennes faste i formen, men ikke helt tørre. La de avkjøles mens du lager smørkremen som skal inni makronene.


Nok en gang kjører du nøtter og melis sammen i kjøkkenmaskinen. Rør det myke smøret mens du tilsetter nøtteblandingen. Så avslutter du med å "lime" to og to markoner sammen med smøret.8 kommentarer:

Strikkelaura sa...

MMmmMmm fantastisk! Skal garantert prøves, tusen takk for at du deler ;-)

Anonym sa...

Her har jeg bare en ting å si: Oioioioi namnamnam!!

(Det er ikke ofte jeg legger inn slike følelsesladede uttrykk, men nå hadde jeg ikke noe valg. Noe i meg tok overhånd.)

Ingrid sa...

Hei og takk for alle de utrolig gode oppskriftene. De blir en vinner hver gang.

Jeg lurer på om du har en skikkelig god thai curry oppskrift? En sånn hvor alt er fra scratch, ingen ferdig paste. Jeg lager masse curry selv (fra bunn) men klarer aldri å få den samme gode smaken som på thai restaurant..

Lekkermunn sa...

Strikkelaura: Bare hyggelig

Janne: Hehe - si ifra hvis du prøver å lage disse.

Ingrid: Jeg skal innrømme at jeg av og til er slapp og kjøper currypaste, men jeg skal se i et lite oppskriftehefte jeg har (fra et thaimatkurs jeg var på i Chang Mai for snart 100 år siden- de var veldig gode)

Morten sa...

Mmmmm...makroner. Disse ser særs gode ut, jeg må prøve denne versjonen. Ellers kan jeg anbefale Lebovitz' oppskrifter også.

Lekkermunn sa...

Morten: DL er veldig bra, men jeg har ikke lagt makronene hans ennå. Har nettopp bestilt hans siste bok. Gleder meg.

Arno Nym sa...

Sehr lecker sehen sie aus, die Makronen.

jeg bør prøve å lage dem. :)

Senjavekja sa...

Mmmm bakte disse idag, de var kjempe gode