onsdag 13. mai 2009

Laks med soysaus og crème fraîche

For en stund siden fikk jeg en forespørsel; enkel hverdagsmat med den fisken man finner i frysedisken på nærbutikken. Det er nemlig ikke alle som har tilgang til butikker som hevder de selger fersk fisk. Denne retten er laget med frosne laksefileter. Men du kan selvsagt bruke fersk laks eller Salmalaks også. Jeg holdt på å dette ned i handlevogna mi her om dagen, da jeg oppdaget frossen, økologisk laks på Rema. Så den prøvde jeg i går. Det var belønningen etter å ha fullført min første hodestående i yoga!

Laksefilet med crème fraîche og soysaus
2 laksefileter
1 beger crème fraîche
1 ss soysaus
saften av 1/2 sitron
krydder (pepper eller sitronpepper)

Bruk ganske høy varme til å begynne med. Krydre laksen, jeg brukte Santa Marias wasabi og sesam, men nykvernet pepper eller sitronpepper går like fint. Stek lakseen i smør, ca. 1 minutt på hver side. Skru så ned varmen og ha i crème fraîche, sitronsaft og soysaus. La det hele småputre i fem-seks minutter. Server med kokte poteter eller ris. Og noen dampede grønnsaker (jeg hadde aspargesbønner med ristede pinjekjerner)


4 kommentarer:

saccarina sa...

Dette laget jeg til middag for noen dager siden, og det smakte virkelig godt. Jeg spiser lavkarbo, og denne oppskriften funker godt til det (bare å droppe potet/ris). Datteren var like begeistret, så nå fikk vi et nytt tilskudd til basisoppskriftene. Kjekt!

Lekkermunn sa...

Saccarina: Så bra - helt klart lavkarbo. Og så bra at datteren din likte den. Barn og fisk kan være en vanskelig kombinasjon.

Anonym sa...

5-6 minutter? Ville droppet creme fraiche og skrevet 1-2 min. :)

Lekkermunn sa...

Anonym: Ja, uten crème fraîche og 1-2 minutter så blir det vel i grunnen en annen rett...