Laksefilet med crème fraîche og soysaus
2 laksefileter
1 beger crème fraîche
1 ss soysaus
saften av 1/2 sitron
krydder (pepper eller sitronpepper)
Bruk ganske høy varme til å begynne med. Krydre laksen, jeg brukte Santa Marias wasabi og sesam, men nykvernet pepper eller sitronpepper går like fint. Stek lakseen i smør, ca. 1 minutt på hver side. Skru så ned varmen og ha i crème fraîche, sitronsaft og soysaus. La det hele småputre i fem-seks minutter. Server med kokte poteter eller ris. Og noen dampede grønnsaker (jeg hadde aspargesbønner med ristede pinjekjerner)
4 kommentarer:
Dette laget jeg til middag for noen dager siden, og det smakte virkelig godt. Jeg spiser lavkarbo, og denne oppskriften funker godt til det (bare å droppe potet/ris). Datteren var like begeistret, så nå fikk vi et nytt tilskudd til basisoppskriftene. Kjekt!
Saccarina: Så bra - helt klart lavkarbo. Og så bra at datteren din likte den. Barn og fisk kan være en vanskelig kombinasjon.
5-6 minutter? Ville droppet creme fraiche og skrevet 1-2 min. :)
Anonym: Ja, uten crème fraîche og 1-2 minutter så blir det vel i grunnen en annen rett...
Legg inn en kommentar