fredag 28. august 2009

Søndagsmiddag


Jeg har en oppfordring til deg. Kanskje du børl invitere noen på søndagsmiddag denne helgen. Har du tid til det? Jeg syntes det er trist at tradisjonen med å samle familie eller venner til søndagsmiddag ser ut til å forsvinne i mange familier. Kanskje har du en tante du ikke har sett på mange år eller en venn (eller to) du "skylder en middag". Hva som helst. Du trenger ikke å vaske vinduer eller kjøpe ny duk. Bare inviter.
Det viktigste er å samle noen du er glad i og gi dem en god middag. Søndagen er perfekt til langtidstilbredet mat, enten det er en stek, en gryte, et lammelår. Men en pizza og god salat går jo også. Det er i grunnen samme hva du serverer. Bare du inviterer noen. Man trenger verken sølvtøy eller god plass.

Sist søndag var jeg sammen med venner og venners familie. Vi lagte oksestek med deilige poteter, vi hadde brun saus og grønnsaker. Deilig mat, hyggelige folk og leven rundt bordet. Gjør noen glad og inviter på middag.


5 kommentarer:

wine-fueled narcissism sa...

Det øverste bildet var veldig fint. Det er en god oppfordring og be folk mere på besøk. Jeg er at for dårlig til det. En trenger jo ikke å sette himmel og jord i bevegelse heller.

Maud sa...

Veldig lurt. Selv ba jeg en venninnen på te og nylaget gjærbakst i dag istedet for å møtes på kafe. Eneste er at man spiser jo mere bakst enn man ville gjort ute....

Charlotte sa...

Jeg har lenge lett etter en inspirerende matblogg uten å finne den perfekte. Selv om alt ser bra ut ved første øyekast er det alltid et eller annet som skuffer, bruk av Fjordlands ravioli eller annet galskap.

Nå har jeg lest meg over et år tilbake og din er helt fantastisk! Jeg gleder meg til å følge din matglede fremover.

Janicke sa...

:-)

Lekkermunn sa...

Wine-fueled narcissism: Nei, ikke sant. Jeg tror aldri noen har sagt; ja, det var hyggelig, men vinduene var litt skintne og så var det litt mye støv under sofaen. Kjør på, vær sammen og la resten være.

Maud: Det hørtes deilig ut. Ingenting slår hjemmelaget og varm gjærbakst.

Charlotte: Tusen hjertelig takk. Det var en veldig hyggelig sagt av deg. Jeg håper jeg ikke skuffer det i fremtiden.

Janke: ;-)