fredag 21. august 2009

Syndig og deilig TroikakakeDenne kaken har figurert i flere familiesammenkomster i det siste. Jeg har fått oppskriften av min tante, men hun har fått den fra en venninne, så jeg vet ikke hvem som er opphavskvinne (regner jeg med) til denne kaken. Så dette er regelrett oppskriftsstjæling. Men fantastisk er den iallefall.

Troikakake

5 eggehvitter
3 dl sukker
1 pakke Ritz-kjeks (knuses i småbiter med en kjevle)
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 liten boks valnøtter (hakkes)

hjemmelaget vaniljekrem (eller en pakke fra TINE Piano)
1/2 beger med crème fraîche
bær/frukt
2 plater Troika

Sett ovnen på 200 grader på vanlig ovn/180 grader med varmluft. Stivpisk eggehvitte og sukker. Så blander du forsiktig inn kjeks, bakepulver, vaniljesukker og valnøtter. Ha bakepapir i en rund kakeform og smør kantene lett med smør. Ha massen i formen og stek den i ca. 18 minutter. Avkjøl kaken på rist før du har over vaniljekrem. Over vaniljekremen har du så crème fraîchen. Vær raus med bær og frukt på kaken. Ta det du liker, enten det er jordbær, bringebær, blåbær, kiwi, fersken. På toppen av det hele strør du over grovhakket Troika. Skikkelig sikringskost, med andre ord.Foto: Alexander Tufte

1 kommentar:

AstridVU sa...

Kaken så fantastisk deilig ut - og så faktisk overkommelig ut å lage også, selv for meg :)

Men du, foto av Alexander Tufte? Han er da vitterlig et kjent navn fra mine hjemtrakter. Morsomt å se hans bilder i bloggverden også!