fredag 28. august 2009

Det ble ikke så godt....

Noen ganger så funker ingenting. Jeg har en tanke i hodet, gjyver løs, hakket og skjærer, koker eller steker - og så blir det ikke noe godt. På mandag hadde jeg bestemt meg for å lage en fiskemiddag. Jeg hadde kjøpt dorade (som jeg har laget med stort hell tidligere) og hadde tenkt til å gi fisken en smak av Asia. Jeg hadde ingefær, chili, vårløk, sitrongress og søt thai-basilikum.
Jeg gav den hele fisken noen snitt i skinnet, gne den inn med salt og sesamolje - og fylte fisken med grønnsakene og urtene. Så pakken jeg inn fisken i bakepapir og bakte den i ovnen i 20 minutter.
Det er jo egentlig ingen grunn til at dette ikke skulle bli bra, men det ble det ikke. Jeg spiste to biter og så var det brått slutt. Jeg vet ikke hva som gikk galt. Men jeg har følelsen av at det var sesamoljen som tok helt knekken på dette her. Men prinsippet er godt og tilbredelsesmåten enkel. Hel fisk i ovn, med grønnsaker og urter. Hel laks med sitron og dill for eksempel.


5 kommentarer:

Jenny sa...

Hei!

Det var nok sesamoljen som tok knekken på fisken og det som i utgangspunkt er en god idé. Jeg har lært at sesamolje ikke skal brukes på samme måte som olivenolje, men at man være veldig sparsom med det når man først bruker det. Kanskje heller blande litt sesamolje i olivenolje, for så å gni det over fisken, enn å bruke kun sesamolje.
Bruker selv sesamolje i en asiatisk salatdressing, og der er det likedan: litt sesamolje i olivenolje....ellers blir det ikke bra :-)
Så du kan jo prøve det neste gang... :-)

Eirik sa...

Dorade er jo fantastisk..easy on the sesam :)

e

Kristin Aafløy Opdan sa...

Men bildet av fisken ble meget vellykket, synes jeg. :-)

Lekkermunn sa...

Jenny: Lurt tips med en dæsj sesam i olivenolje. Den er veldig sterk, som jeg merket :-)

Eirik: Hehe, jeg tror og håper at jeg har lært til neste gang.

Kristin: Takk, det var synd den ikke smakte like godt, men sånn går det av og til.

Hanne sa...

Åååå, det var synd. Jeg har også ødelagt en matrett med sesamolje (mitt første møte med denne oljen), og jeg konkluderte med at jeg ikke liker sesamolje.