tirsdag 10. november 2009

Kokospletter

Jeg tittet gjennom bildene mine og så at jeg hadde helt glemt å dele disse tykke pannekakene med dere. Jeg lagde dem i våres - og så har de gått i glemmeboken. Det var ikke fordi de ikke var gode, det var rett og slett fordi bildene lå under Sommer 2009 og ikke under Lekkermunn. Så, sent men godt, her kommer de:

Kokospletter

4 dl melk
4 egg
3 ss smeltet smør
2 dl hvetemel
200 gram revet kokos
1 ts salt
skallet av en revet sitron

Rist først kokosen i en tørr panne. Kokosen skal bli gylden, ikke brun! Ha kokosen i en bolle med salt, mel og litt av melken. Pisk røren jevn, før du tilsetter resten av ingrediensene. Stek små, tykke pannekaker i en stekepanne og strø over en blaning av sukker og litt kardemomme før servering.
Vi spiste plettene med vaniljeis. Du kan også servere dem med dlitt av denne gode ananassalaten på toppen.3 kommentarer:

Huset på Planen sa...

Hei Lekkermunn. Jeg vil bare si takk for maten idag! Jeg ble så inspirert og fristet av all den gode maten du har vist på bloggen din, og kom ut fra butikken med ingredienser til pasta- og champignonretten, kokosplettene og tyrkisk yoghurt med honning og ristede nøtter.

Vi hadde pasta-retten til middag i dag, og jeg har lyst til å lage det andre så fort som mulig.

Ellers leser jeg med glede og interesse det du skriver om ren mat. Jeg har forsøkt å lage mat fra bunnen av det siste året, og er ganske sjokkert over en del av den kunnskapen jeg etterhvert tilegner meg om tilsetningsstoffer i maten osv. Takk for at du bidrar til å høyne det, og til fortsettelse av prosjektet mitt.

Hilsen Ina som skriver bloggen Huset på Planen, som egentlig er en interiørblogg, men hvor det står litt om matprosjektet mitt også.

wine-fueled narcissism sa...

Hei! Hvis du er i Oslo tenkte jeg bare tipse deg om at Glassmagasinet ved Stortorget har ombyggingssalg, og dermed har 50% på blandt annet alt fra Le Creuset (som jeg har fått inntrykk av at du liker). :)

Lekkermunn sa...

Huset på Planen: Bare hyggelig :-) Jeg håper at resten også smaker godt. Jeg skal ta en titt innom bloggen din. Ha en fortsatt fin dag

Wine-fueled narcissism: Ojoj, og så jeg som jobber et steinkast unna og fikk lønn i går :-) Dette høres farlig ut, men jeg kan jo bare titte (..eller...?) Stikker innom etterpå. Takk for tipset.