tirsdag 24. november 2009

Ørret med nøttelokk

Jeg må nesten starte dagen med en beklagelse. Jeg bare forsvant fra Lekkermunn. En hektisk uke endte med et besøk på Restaurant Oscarsgate, så rett til fjells, så rett til LO Stats Kartellkonferanse på Gol i hele forrige uke - og denne helgen lagde jeg mat til 40 stykker. Det har ikke blitt tid til å skrive. Og når jeg endelig lagde mat igjen denne helgen, ja da glemte jeg kameraet.
Men i går var det igjen tid for vanlig middag. Etter buffetmat og mange stillesittende timer i hele forrige uke, var det kun fisk som fristet i går.


Ørret med nøttelokk

ørretfilet med skinnside
grovhakkede hasselnøtter
finhakket flat persille
revet parmesan
sitronsaft
litt olivenolje
salt & pepper

Sett ovnen på 200 grader. Bland sammen alle ingrediensene til nøttelokket. Jeg har ikke skrevt noen mål inn i denne oppskriften. Det styrer du selv. Vil du ha mye ost eller vil du ha mye nøtter? Du bestemmer. Legg fisken i en ildfastform og dekk den med nøtteblandingen. Stek fisken i 9-13 minutter (avhengig av tykkelse). Jeg spiste (nok en gang) hjemmelaget potetmos og aspargesbønner til.


6 kommentarer:

Hilde B. W. sa...

Nam nam, dette så herlig ut. Det skal prøves en dag. Velkommen tilbake! Lekkermunn har vært savnet, selv om fraværet er svært forståelig.

Wenche R sa...

Heisann!
No vart jeg sulten, nam nam!! Gleder meg virkelig til å studere bloggen din, her var det mye godt! Jeg kikker innom for nye smaksopplevelser jeg !
Hilsen Wenche

medina sa...

Du har en herlig blogg. Måp stadig titte innom deg.

Maud sa...

Velkommen tilbake. Jeg har savnet innlegg på bloggen din. Det blir ikke så mye tid til kokkelering for tiden, men det hjelper å drømme seg bort litt inne på bloggen din ;)

Huset på Planen sa...

Jeg laget denne forleden dag, og det smakte nydelig! Takk for fine oppskrifter. Ungene mine synes også den var god. (Selvom jeg tror de syntes potetmosen var det beste. :) )

Gry sa...

Nøtter og ørret sammen har jeg ikke smakt...men det ser veldig godt ut.
Ha en fin adventstid.
Klem : )