torsdag 23. april 2009

Kokosis

Jeg begynner å skimte litt grønt på noen trær og temperaturer stiger sakte, men sikkert. Fordelen med det er at det igjen er klart for issesong. Hvis du liker is, og ikke allerede har en ismaskin, så vet jeg hva du burde kjøpe deg. Du trenger ikke lenger mange hundrelappene for en helt grei ismaskin, husk bare at du må ha nok plass i fryseren, slik at du får satt isbollen på kjøling. 
Denne kokosisen fikk jeg servert i påsken - og det lille hintet av lime gjorde den mye friskere enn jeg hadde forventet meg.

Kokosis

1 beger kremfløte
1 boks kokosmelk
1 vaniljestang
70 gram sukker
2 eggeplommer
saften av en lime

Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha vaniljefrøene i en kjele sammen med fløten, kokosmelken og sukkeret. Varm det opp slik at sukkeret løses opp. Bland inn eggeplommene og saften av lime - og ha blandingen i en ismaskin. Når konsistensen er riktig har du isen over i en plastboks, og har den i fryseren til servering. Server med limebåter (som gjerne presses over isen ved servering)


3 kommentarer:

Monica sa...

Nammenamm..:p Denne skal jeg teste ut. jeg rett og slett ELSKER kokkosis..:)

Hellig Lykke sa...

Du har en så flott side!!
Var innom her for en stundt siden og ble kjempeimponert. Jammen ble jeg ikke det i dag også....
Jeg elsker å lage mat selv men har dessverre ikke tolmodighet til å eksprimentere for ofte. Jeg prøvde å lage is i fjor sommer men uten ismaskin ble det ikke helt som jeg ønsket.....
Kom gjerne innom siden min på besøk :-)
Ha en fortsatt god dag

Unknown sa...

Takk for flotte mathistorier og oppskrifter, jeg leser siden din fast. Kjøkkenet mitt har ikke plass til enda en device. Har du noen tips om hvordan jeg kan lage is også uten ismaskin?