onsdag 1. april 2009

Superkraft

Tidligere i vinter var jeg på Smak '09 og der fikk jeg med meg poser fulle av spennende og gode varer. Et av produktene jeg fikk med meg var Stange sin nye, ferske kyllingkraft. Jeg drakk den varm i glass da jeg var på messen - og den var veldig god.
Dette er jo en genial måte for Stange å utnytte kyllingskrogene på og så er det jo praktisk for oss som ikke har fryserkapasitet til å la tallrike krafter ligge i fryseren til enhver tid. Og det er ingen tilsetningsstoffer i kraften - hurra! Jeg skal innrømme at jeg slet litt med å finne den igjen i butikkene når jeg trengte kraften på lørdag, men til slutt fant jeg den på Centra. Hverken Smart, 2 x Meny eller 2 x Ultra hadde kraften på lørdag.

Jeg brukte kraften til en sopprisotto, men den kan selvsagt brukes som base til sauser, i supper, til andre typer risotto eller kanskje til couscousen. Hovedmengden av væske til lørdagens risotto kom fra Stanges kyllingkraft, men jeg hadde også hvitvin og væsken fra mine forvellede kantareller i. Først freste jeg sjalottløk i smør, så hadde jeg i risen, så begynte den møysommelige prosessen med å tilsette litt og litt av kokende varm kraft. Jeg avsluttet med smør og revet parmesan. Og kantarellene sprøstekte jeg og hadde i risottoen rett før servering.

Veldig godt, og så minnet det meg om at jeg må plukke ennå mer sopp kommende høst enn jeg gjorde sist høst. Det er kanskje litt tidlig å tenke på høsten allerede? Da kan man jo heller tenke på at snart kommer aspargesen og da er det klart for risotto igjen...

4 kommentarer:

pepperkverna sa...

Hei Cecilie, Og takk for sist! Det var hyggelig. Og takk for tipset om Stanges kyllingkraft, visste ikke at de hadde begynt med det. Supert, men synd det er så vanskelig å få tak i. Vi får bønne og be i nærbutikkene! Så kan vi jo håpe på småmirakler!

Og så får du ha en riktig god påske! Hege

eirik sa...

kult. stange selger faktisk også skrog til en svært billig kilospris..

Maud sa...

Genialt. Takk for tips. Jeg får komme meg en tur på Centra.

Lekkermunn sa...

Pepperkverna: Hei Hege. Det var hyggelig å treffe deg på vinsmaking - vi får håpe på flere invitasjoner. Kos dere så mye i Frankrike - og hils Aix fra meg.

Eirik: Gjør de? Hvor da? Er det aprilsnarr?

Maud: Ut på tur, aldri sur:-)