torsdag 29. oktober 2009

Kylling cacciatore

Det er deilig med all mat som kan gjøre raskt i stand og så settes i ovnen. Det kan man med denne italienske kyllingformen. Det er en fin rett hvis du har mange gjester, og sausen kan du godt koke ferdig dagen før du skal servere den. Sist servert på hyttetur, raskt laget, mens andre pakket ut mat og varmet opp hytta.


Kylling cacciatore
(6 personer)

6 store kyllingbryst
2 løk
2 fedd hvitløk
2 bokser med cherrytomater
bacon
250 gram mascarpone
basilikum
salt & pepper

Finhakk løk og hvitløk og stek det mørt i en kjele. Tilsett de hermetiserte tomatene og la tomatsausen koke på svak varme i 30 minutter. Smak til med salt & pepper. Ta kjelen av varmen og rør inn osten og en nevn med grovhakket basilikum. (Hvis du lager istand sausen dagen før, tror jeg at jeg ville ventet med å blande inn osten til rett før retten settes i ovnen)

Sett ovnen på 180 grader. Brun kyllingbrystene på begge sider i en panne. Legg de så over i en ildfast form og legg så rå stykker av bacon over brystene. Fyll opp formen med tomatsausen - og stek den i ovnen i omkring en halvtime. Ha litt mer fersk basilikum over før servering. Server med en salat og og pasta.


4 kommentarer:

Kalasgott sa...

Gud vad gott! Det här måste jag laga någon dag. Snart!

Christine sa...

Dette smakte himmelsk på grå torsdag forrige uke. Takk!

line sa...

kjempe deilig, enkelt og veldig fresht utseende.

Elisabeth sa...

Denne står i ovnen her nå, med liveche-kylling og masse frisk timian, og det lukter himmelsk.

Takk for en fantastisk fin og inspirerende blogg. Du treffer hvertfall undertegnede svært godt ikke bare med oppskriftene, men også med tankene rundt mat. Jeg kommer tilbake for mer inspirasjon.