fredag 16. oktober 2009

...og til slutt en kilo pepper....

Det er lenge siden jeg bestemte meg for at jeg ikke skulle bli som min mor, eller som min bestemor for den saks skyld. Bestemor har alltid flyttet ting ut av sin orginale emballasje og over i noe annet. Noe som for henne virker logisk og riktig. Blant annet syntes hun at den store Zalo-flasken er stygg, så hun pleier å ha litt Zalo i en miniatyrflaske, altså en liten spritflaske, på benken. Så fyller hun opp litt etter litt. En gang hadde hun tatt eddik på en portvinsflaske. Så reiste bestefar på et eller annet stort skiarrangement, OL eller VM. Vel fremme skulle han invitere noen prominente gjester på et glass portvin på rommet.... De fikk eddik.

Min mor driver i samme leia. Hun fikser og trikser. Så det har jeg bestemt meg for at det skal ikke jeg gjøre.
Men det går jo ikke alltid som man vil! Jeg har nemlig ofte med kaker på jobben og istedenfor å ta med meg en hel pakke med melis (hvis jeg skal ha litt på toppen av ev kake) tar jeg litt melis i en liten pose og tar med meg dette. Noen ganger er det snakk om litt kakaopulver eller kanskje litt perlesukker.

Sist helg skulle jeg bake med to ting til en barnebursdag. Pærekaken har dere allerede fått oppskriften på. I tillegg skulle dere få oppskriften på deilig gjærbakst med kokos og revet eple. Jeg hadde nemlig sett en oppskrift i et blad for lenge siden og tenkt at dette skulle jeg prøve. Jeg satte en stor og fin gjærdeig. Jeg rev epler, fikset og ordnet. Så skulle jeg bare inn i skapet og finne frem perlesukker. Og jammen meg. Jeg fant perlesukker i en pose. "Jeg har sikkert hatt det med på jobben". Eplebollene var ferdig hevet. De var penslet med egg. Og så fikk de et veldig raust dryss med perlesukker på toppen.

Fint ble det - men hvordan smakte det? Helt forferdelig! Det var selvsagt havsalt og ikke perlesukker i posen. Bollene var uspiselige for meg, sart som jeg er i forhold til salt. Noen spise litt og la bollene fra seg. Men andre, stakkars, har så stor tiltro til mine ferdigheter på kjøkkenet, at de regnet med at bollene skulle være slik. (Og atter andre syntes det var ordentlig fornøyelig at jeg dreit meg ut på kjøkkenet!)
Uff, godt ble det ikke. Og oppskriften skal dere slippe å få. Jeg vet jo ikke om de hadde blitt gode med sukker. Trolig, men ikke sikkert. Kanskje jeg prøver igjen en annen gang.
Ha en fin helg alle sammen.


Salte boller - fine å se på!

5 kommentarer:

Hanne sa...

Har bare en helt kort kommentar: Upps!

Eller, forresten, jeg må jo også fortelle at jeg lo godt, både av din bestefar og disse eplekokosbollene. Hver sin (u)tur til å gå fem på!
Syns du skal prøve bollene på nytt, for dette hørtes ut som en kombinasjon (minus salt).

smukke sa...

De ser ihvertfall fine ut! Sånt kan skje den beste... Håper du prøver å lage det igjen! :)

Senjavekja sa...

Hehe ler så jeg rister, du forteller så levende at jeg ser hele seansen for meg. PS dette kunne og ha hent meg, skal hive alle poser jeg har liggende....pga din erfaring

Anonym sa...

Ingen grunn til å skamme seg :)!! Alle kunne forestille seg hvor fantastiske de egentlig ville ha blitt - med litt perlesukker ;)
God klem til en god venninne!

Nina Hjorth Brekke sa...

Fniiis, morsomt, Cecilie :D

Ha en fin & ramsalt helg ♥Nina
http://shabbylove-shabbylove.blogspot.com