mandag 19. oktober 2009

Omelett til tømmerhoggereI helgen var det duket for jentetur på fjellet. Jeg hadde bestilt en favn med ved og den kom som bestilt, på traktor fredag kveld. I tillegg hadde jeg felt trær i sommer. Disse måtte kløyves og stables før vinteren kommer for fullt på 900 moh. Og så var det jammen meg endel gamle lister som skulle kappes også. Så med sen lørdagsfrokost, flott høstvær og tidlig hvitvinsservering gikk vi i gang med arbeidet. (Det skal legges til at undertegnede ikke drakk vin, da jeg var marskinfører for sterke og skarpe saker. Når det er sagt, så er tommelen nummen, øm og blå etter at den satt fast i en kubbe som lukket seg kontant og brått under kløyving.) Med den kvinnelige norgesmesteren i vedstabling, sterke armer fra Bergen, friskt mot fra Larvik og en klukkende latter ble jobben gjort i en fei. Det ble til og med tid til en liten fjelltur før vi spiste lunsj i 17-tiden.

Med hjemmebakt brød og denne omeletten hadde vi krefter til en lang kveld med mimring, sjokoladespising og TP.


Tømmerhoggeromelett (veldig langt ord)
(4 personer)

en god posjon kokte poteter
1 stor løk
6 store egg
4 ss vann
salt & pepper
1 ts paprika
1 ts Chili Explosion* (evt. litt chilipulver/tørkede chilifrø)
1 ts tørket estragon

parmesan
rucculasalat


Skrell de kokte potetene og skjær dem i terninger. Stek dem gyldne i smør og tilsett en hakket løk. Pisk sammen egg, vann, estragon og paprika og hell eggemassen over potetene. Sett varmen litt ned og stek omeletten til den er fast, men ikke tørr. Ha kvernet chilikrydder over. Server omeletten med en neve ruccula og høvlet parmesan.

* Fra Santa Maria

Til slutt fikk vi lønn som fortjent!
En stor takk til løsningsorienterte jenter som etter noen lange øyeblikk (og en rekke gode og mindre gode forslag) fikk tommelen min løs fra den pågående vedkubben

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg kan forsikre at det smakte like godt som det ser ut, og at det er utmerket kost til "litle miss lumberjacks" på fjellet ;-)

Nina Hjorth Brekke sa...

Enda et Inspirerende innlegg ♥
Takk Cecilie !

Nina