torsdag 8. oktober 2009

Om wraps og lureri...

I går skulle jeg lage meg wraps for første gang. Det hender jeg spiser det på farten eller hos venner, i forbindelse med en "klassiske norsk-meksikansk fredag" - skjønner hva jeg mener? Men jeg har aldri laget det, kun til meg selv.
Jeg handlet med meg det jeg ville fylle wrapsene med, i tillegg til en pakke med Old El Paso Tortillas. Og i det jeg åpnet pakken med lefsene følte jeg meg ordentlig lurt. Og lurt på en sånn måte som bare et barn kan lure deg. Jeg hadde nemlig kjøpt de største lefsene som finnes, slik at jeg kunne fylle de godt og ikke søle...men jeg tror jammen meg at mine lefser var pakket av et spøkefullt barn. Det var seks lefser, to var store og de lå selvsagt øverst og nederst i bunken - og satte i grunnen standarden for hvor store jeg oppfattet dem i butikken. Og så hadde luringene lagt fire små lefser inni. Hva er det for slags tull da? "Hehe, hvis vi legger de to store i ytterkant, så tror kunden at alle er store - og så tjener vi mer penger!" (Ond latter høres i det fjerne)

Dette var selvsagt ikke noe stort problem, men jeg sitter iallefall igjen med følelsen av å ha blitt lurt... Kanskje var tortilla-pakkeren full på tequila når han bakte og pakket? Kanskje så han ikke forskjell på lefser med diameter 21 eller 24 cm. (Jada, jeg målte! Jeg trodde jo at det hadde rablet for meg eller at jeg måtte ha nye briller).
Men når det er sagt, så var det godt med noen wraps i går. Tross alt.

Kyllingwraps
(1 pers)

2 tortillaer
1 kyllingbryst
1 lime
litt tørkede chilifrø
salt& pepper

1 avokado
hjertesalat
champignon
1/2 gulrot

rømme

Jeg skar først kyllingenfileten i strimler og la det i en bolle med litt olivenolje, salt & pepper, chilifrø og saften av en halv lime. Jeg lot dette stå i en halvtime før jeg stekte kyllingen i grillpanne. Så stekte jeg soppen i olje, før jeg skar gulroten i tynne strimler og stekte de sammen med soppen. Jeg lagde ikke ordentlig guacamole, men moste kun avokadoen med litt pepper og limesaft.

Jeg regner jo egentlig med at dere ikke trenger oppskrift på dette, for dette kan dere sikkert best selv. Man kan jo fylle på med hva som helst. Men det var iallefall det som kom på mitt bord i går kveld. Og så er den kanskje en middagsidé i en travel hverdag.4 kommentarer:

Senjavekja sa...

Det var ihvertfall en ny variant for meg, og god såg den og ut, så kanskje en dag vi må prøve disse :)

Maud sa...

Hmmm, det har skjedd oss at det er forskjellig størrelse på lefsene også......

Eva sa...

Jeg ønsker meg en lefse som ikke inneholder så himla mye tilsetningsstoffer og helst uten palmeolje. Lage selv er litt uaktuelt hvis man skal ha kjapp middag.

Lekkermunn sa...

Monica: :-)

Maud: Kanskje vi skal starte et opprør!

Eva: Uff ja jeg vet det. Det blir mindre og mindre ferdigmat, men noen ganger så blir det sånn. Men at det var palmeolje i den viste jeg ikke... En ting som ikke er bra...