mandag 26. januar 2009

Stekt kylling

I går hadde jeg gode venner på søndagslunsj - og siden det var overvekt av italienere til stede ville  jeg lage maten så enkel som mulig. Derfor ble det en enkel men velsmakende stekt kylling, kun servert med brød og salat. Enkelt og greit. 

Stekt kylling med urter

1 stor kylling (1-1,4 kg)
1 stor krukke basilikum
1 stor bunt flat persille
1 liten krukke rosmarin
1 sitron
salt & pepper
smør

Sett ovnen på 225 grader. Gni skinnet inn med salt og pepper. Finhakk basilikum og persille. Med en skarp kniv løsner du skinnet løs fra kjøttet på kyllingbrystet. Dytt urtene inn under skinnet. Ha også kvernet salt og pepper innunder skinnet. Del sitronen i fire båter og ha de inni kyllingskroget sammen med en god kvast med rosmarin. Ta en liten hyssingstup og knyt sammen bena. Pass på at du får dratt skinnet godt over kjøttet igen, slik at brystkjøttet ikke blir så tørt. Ha litt olivenolje over og legg kyllingen i en form med brystet ned. Stek kyllingen i 10 minutter før du tar den ut igjen og snur den rundt slik at brystet ligger opp. Stek videre i ca en time. To ganger i løpet av steketiden tok jeg kyllingen ut og penslet den med smeltet smør.

  

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ser temmelig bra ut!

swimzy sa...

Åh, det såg flott ut:-D