torsdag 30. april 2009

Ladurée - Paris

Det mangler ikke på luksus og gode steder i Paris, og kanskje er Ladurée nesten en klisje. Likevel syntes jeg stedet er vel verd et besøk. Stikk gjerne innom for en kopp te og noen å spise i tiden mellom lunsj og en sen middag. Titt på de gamle, flotte franske madammene, de rike japanerne og alle de små hundene.
Ladurée ble etablert i 1862 og har flere utsalg i Paris. Det opprinnelige bakeriet la på Rue Royale, hvor det fortsatt er både utsalg og café i dag. Hver dag strekker det seg en lang kø gjennom lokalet, noen ganger langt ut på gaten. 
Det er selvsagt stedets macaron som er verd besøket. Ingrediensene er få; melis, sukker, malte mandler og eggehvite. I tillegg blir de smakssatt med alle tenkelige ting. Noen klassiske smaker finnes hele tiden, i tillegg finnes det "kolleksjoner" av smaker som kommer ut i perioder av året. Sist jeg har innom tok jeg med meg en boks med 14 mini macaron, vakre var de og raskt forsvant de (på jobben min). Når sant skal sies, jeg var i grunnen heldig som fikk tatt et bilde før de ble borte.


6 kommentarer:

Morten sa...

Macarons! Man må elske dem (eller ikke). Den akutte mangelen på macarons i Bergen har gjort at jeg har måttet ty til egenbaking, noe som viste seg strevsomt. Hva sier du til en kampanje for å få Ladurée til Norge? :)

Maud sa...

Nam, dette er skikkelige godsaker. Nå har jeg ikke smakt disse, men jeg har smakt Pascal sine. De er også veldig gode og verdt en smak. Har også laget selv en gang med pistasjenøtter(oppskrift fra Nigella Lawson). Ble forbauset over hvor enkelt og bra resultat det ble.

Anonym sa...

Bildene du legger ut er så utrolig delikate. Hvordan får du det til?

Anonym sa...

Kan du ikke lage homus til med da Cecilie....... og ostekake (med hvit sjokolade og moccasmak). Etter Millies bursdag da jeg klare å ødelegge alt (bortsett fra muffins) vurderer jeg sterkt å legge grytekluten på hylla for en stund (og den er jo ikke akkurat velbrukt i utgangspunktet).
Akk ja.....

Lekkermunn sa...

Morten: Ja, Ladurée i Norge hadde vært fint, men jeg tenker det sikkert er andre markeder de i så fall er mer interessert i. Japan for eksempel. Jeg har ennå ikke prøvt å bake selv, men jeg ser at de dukker opp på en rekke utenlandske blogger for tiden. Jeg var forresten på Sverre Sætre på Briskeby (i Oslo) på lørdag og kjøpte noen mini-macarons der, og de var veldig gode.

Maud: Jeg har ikke prøvd meg på Pascal sine ennå, det skal jeg gjøre. Hvorfor fikk ikke jeg smake på de du lagde :-)

Anonym: Takk skal du ha. Ja, hva skal jeg si. Øvelse gjør mester, og jeg øver og øver. Det er flere ting som hjelper: En godt kamera (Nikon D700), et godt objektiv (Nikon Micro 60mm f/2.8), nok lys, stativ (av og til, spesielt hvis det er litt mørkt), og så tar jeg mange bilder, prøver og prøver. Kanskje tar jeg 20 bilder av en rett, og så bruker jeg bare et bilde. Og så leser jeg fotoblader + at jeg leser fotinnleggene til de beste matbloggerne jeg vet. Noen av de er fotografer og har lagt ut gode tips på bloggene sine..

Anonym: Hummmm, hvem kan dette være. Jeg lover, skal lage homus til helgen. Klem

Anja sa...

Makronene på Pascal kan dessverre ikke måle seg med Ladurée sine! Sistnevnte finnes i utallige smaker og farger, smelter på tungen og behersker den perfekte balansegangen mellom ulike konsistenser. Jeg er med på å få dem til Norge! Dvs Oslo ; ) Skjønt da har man én ting mindre å glede seg til når man skal til Paris...