Hverdagsbrød
550 gram hvetemel
300 gram sammalt rug (fint)
250 gram sammalt hvete (grovt)
100 gram solsikkefrø
100 gram valnøtter
2 ss olje
2 ts salt
ca. 8 dl vann
1 pakke gjær
1 ss sirup
Bland sammen de tørre ingrediensene. Rør ut gjær og sirup i vannet som holder 37 grader. I en kjøkkenmaskin blander du så sammen mel og vann. Kjør deigen i maskinen i fem minutter, den vil ikke være veldig fast. Sett deigen til heving et lunt sted. Når deigen har doblet sin størrelsen baker du ut deigen til to brød og etterhever bredene i minimum 30 minutter. Stek brødene i en time på 200 grader. Avkjøles på rist.
(Hvis du er aleneboer som meg - del brødene i to og frys ned det som ikke kommer til å bli brukt de første to-tre dagene. Da har du bedre brød lengere)
3 kommentarer:
Hm, dette er litt skummelt - tenkte å sende deg en melding om du hadde en god brødoppskrift - nyttårsforesettet er nemlig bla å bake mer brød - og vips når jeg går inn på siden din ligger oppskriften klar! Thank u!
Jeg har testet den - brødene ble super! Og gode!
Nå har jeg kjøpt meg Kenwood på finn.no til 300 kr så nå skal jeg prøve dette brødet :)
Legg inn en kommentar