Torsk med Puy-linser
(til 4 personer)
800 gram torskefilet (med skinnet på)
200 gram Puy-linser
1 gulrot
1 middels stor gul løk
1 fenikkel
1 ss rødvinseddik
5 ss olivenolje
litt fransk sennep
2 finhakkede sjalottløk
Skyll linsene godt i rennende vann. Ha de i en kjele og hell 2 liter vann over. Kok opp, tilsett litt salt og skru ned varmet. La linsene småkoke i ca 20 minutter. Etterfyll med vann hvis det begynner å bli tørt i kjelen. Skjær gulrot, løk og fennikel i små terninger. Stek disse møre i en panne med litt olivenolje. Sett de til side. La dressingen av eddik, olje, sennep og sjalottløk.
Mitt mål med fisken var å steke fisken ferdig kun fra skinnsiden, men stykkene mine var så tykke at jeg til slutt mistet tålmodigheten og ga de et par minutter på den andre siden på slutten. Hell av overflødig vann fra linsene. Bland sammen linser, dressing og de møre grønnsakene. Smak til med salt og pepper.
Jeg laget også en poetmos med dill og sitronskall til middagen.
PS. Hvis du får linseblanding til overs så er den god kald i en salat.
6 kommentarer:
Mmmm, dette så deilig ut!! Puy-linser?? Får man det i vanlige matbutikker som Meny og ICA?
Hei! Dette så godt ut! Er glad i puylinser og bruker det ofte som tilbehør til laks. Spørs om jeg ikke skal prøve oppskrifta di en dag :)
Janke: Jeg tror du iallefall får det på Ultra og Centra. Trolig på en god og stor ICA (sånn som Ullevål).
AOS: Hvor kjøper du Puy-linser? Jeg har tatt med mine i baggasjen fra Frankrike.
Jeg kjøper Puy-linser på Ultra.
Denne anbefaler jeg alle å lage, den var helt nydelig Cecilie.
Deilig! Mange innvandrarbutikkar har puy-linser og, vår lokale på Adamstua har dei alltid.
Legg inn en kommentar