Crêpe Suzette
en pannekakerøre
revet skall fra en sitron
til appelsinsmøret:
1 stor appelsin (både skall og saft brukes)
4 ss appelsinlikør (Grand Marnier eller Cointreau)
100 gram mykt smør
2 ss melis
Lag en vanlig pannekakerøre og ha i revet skal fra en sitron. Du skal ha to tynne pannekaker per person. Stek pannekakene og dekk de til.
Appelsinsmøret lager du på følgende måte: Press juicen fra appelsinen og sil bort kjøttet. Ha det myke smøret i en bolle og bruk en gaffel til å blande inn melis, appelsinuice, finskåret appelsinskall og 2 ss appelsinlikør. Når alt er blandet godt sammen setter du smøret i kjøleskapet.
Ved servering:
Varm opp en stor stekepanne. Varm opp appelsinsmøret i panna, legg en og en pannekake i panna når smøret er smeltet. Brett pannekaken i fire og bruk en skje til å helle varmt smør over pannekakene. Når du har de pannekakene du trenger, tar du med pannen til bordet. Hell de to siste spiseskjeene med appelsinlikør over pannekakene og tenn forsiktig på med en fyrstikk. Server med en gang det er sluttet å brenne - ha gjerne en kule med vaniljeis ved siden av.
5 kommentarer:
Dette så godt ut. Jeg prøvde oppskriften din på gulrot og koriander suppe. En herlig varmende og god suppe. Det hadde nok passet perfekt med pannekaker til dessert.
Hei på deg,
mmm....nå fikk jeg vann i munnen her!
Hærlige bilder som frister veldig!
Og filmen du nevner under,må sees skjønner jeg :o)
Kjerstiklem
Tirsdag 24. februar er det visstnok pannekakedagen. Kanskje vi skal komme opp med en ny pannekakevariant på tirsdag? :)
Maud: Når jeg var liten var det alltid suppe og pannekaker sammen. Vi hadde som regel tomatsuppe med makaroni og kokte egg og så var det pannekaker etterpå. Alltid på en tirsdag.
Kjersti: Gled deg til filmen:-9
Janne: Ja, den utfordringen tar jeg gjerne. Vi sees neste tirsdag - med en ny pannekakesak.
Morsomt!
Legg inn en kommentar