Blåbærmuffins
(10 store former)
80 gram smør
200 gram hvetemel
1/2 ts natron
2 ts bakepulver
75 gram sukker
litt salt
2,5 dl naturell yoghurt
1 stort egg
250 gram frosne blåbær
Legg blåbærene utover på en tallerken slik at de tiner. Smelt smøret og la det avkjøles noe. Sett ovnen på 200 grader. Ha alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle. Pisk sammen egg, yoghurt og smør. Rør dette sammen med melblandingen. Bland til slutt blåbærene forsiktig inn i røra. Jeg brukte store muffinsformer og stekte dem i 30 minutter. Jeg skal innrømme at disse muffinsene ble veldig fuktige - jeg hadde mer blåbær og yoghurt enn den opprinnelige oppskriften og jeg måtte også steke muffinsene 10 minutter lengere enn Nigella mente. Men jeg syntes de ble veldig saftige og gode.

4 kommentarer:
Jeg har et par små frøkner som ble veldig ivrige da de så bildene av blåbær muffins...... Det ble en lang bortforklaring på hvorfor mamma ikke kunne lage sånne!
Kan du lage med eple og kane leste gang? (til meg...)
KlemK
Hei,
Sjekk ut min oppskrift på blåbærmuffins på matbloggen min diggmat.com:
http://www.diggmat.com/2009/03/sitronglaserte-blabærmuffins-oppskrift-som-er-enkel-a-følge/
Mm, disse må prøves. De så herlige ut!
Åhh, disse ser utrolig nydelig ut, skal prøves ut imorgen:)
Legg inn en kommentar