onsdag 25. mars 2009

Jankes bursdagsis

For noen uker siden var jeg på fest og feiret at Janke hadde levert sin doktorgradsavhandling + at hun var blitt ett år klokere. I motsetning til meg, som baler med ismaskiner eller rører i sorbetblandinger i timsvis, setter Janke sin isblanding rett i fryseren - og vips - tre timer etterpå er den ferdig. Dermed kan hun heller bruke tiden sin på denne flotte bokbloggen

Jankes bursdagsis

4 eggeplommer
6 ss melis
1 vaniljestang
3 dl kremfløte

Skjær vaniljestangen på langs og skrap frøene i en bolle sammen med eggeplommene og melis. Pisk kraftig til du har en eggedosis. Stivpisk så fløten og bland alt sammen. Settes i fryseren i minst tre timer. Husk at denne isen trenger god tid til å bli myk nok til servering. 
Vi fikk vaniljeisen servert med rørte, usukrede rips (deilig og friskt) - men her er jo alternativene uendelige.



1 kommentar:

Janke sa...

Jeg vil føye til at det kan være godt å blande litt xtra i isen før den settes i frysen. Feks to ts kaffe eller en god skje cognac. Eller knuste hasselnøtter, bær osv. Nam, nam.