Marokkansk kylling
(per pers)
2 kyllinglår (Stange)
1 ts malt koriander
1 klype chilifrø
1/2 ts sennepspulver
1 ts malt paprika
1 ts spisskummin
1 ss flytende honning
1-2 ss olivenolje
saften av 1/2 sitron
fersk koriander
Sett ovnen på 200 grader. Ha de tørre krydderene i en middels varm og tørr panne, og rist de i ca et minutt. Ha så krydderet i en bolle med honningen, oljen og sitronsaften. Ha litt olje i pannen og stek kyllinglårene i noen minutter, slik at de får en fin farge på skinnsiden. Ha lårene over i en ildfast form og hell krydderblandingen over. Ha gjerne noen sitronbåter i formen også. Stek kyllingen i ca. 50 minutter. Ta gjerne formen ut av ovnen et par ganger i løpet av stektiden og bruk en pensel til å få krydderet til å sitte på lårene. Jeg satte ovnen opp på grill (250 grader) i ca to minutter på slutten av steketiden. Ha nyhakket fersk koriander over før servering.
2 kommentarer:
For en fantastisk matblogg du har laget, jeg kommer innom igjen!
Freja: 1000 takk skal du ha. Du er hjertelig velkommen når som helst :-)
Legg inn en kommentar