Eplekake
200 gram smør
200 gram sukker
200 gram hvetemel
1 ts bakepulver
3 egg
4 syrlige epler
mandler
demerarasukker
kanel
Sett ovnen på 180 grader. Sukker og smør rører hvitt, bland så i eggene, og så hvetemelet og bakepulveret. Rør det hele til en jevn deig og så deigen i en stor smurt kakeform. Skrell eplene og del de i båter. Dytt epleskivene ned i deigen. Til slutt strør du over det brune sukkeret, hakkede mandler og godt med kanel.
Kaken stekes i 40-45 minutter. Hvis du dobler deigen har du nok til en langpanne.
Takk til HIldes mamma for den gode oppskriften
2 kommentarer:
Jeg søkte faktisk gjennom siden din på tirsdag etter en oppskrift på eplekake :)
Men endte opp med en som lignet svært mye på den du har her. Jeg malte i tillegg opp en liten neve mandler og hadde i deigen, det var slett ikke dumt.
Nam, den så utrolig god ut. Jeg tenkte jeg også skulle prøve meg på La Tartine Gourmande (en av bloggerne i maison mat og vin) sin oppskrift på upside down olive oil apple cake etterhvert.
Legg inn en kommentar