mandag 12. oktober 2009

Pærekake med sitron og praliner

Jeg har allerede putttet epler i kakedeigen denne høsten, men pærene har så langt blitt spart. Men på lørdag ble det pærekake. Kaker basert på sukkerbrød er så utrolig enkle og så kan de varieres i det uendelige.

Pærekake med sitron og praliner

150 gram smør
3 egg
150 gram sukker
1 sitron (skallet fra helet og saften fra en 1/2 sitron)
200 gram hvetemel
1 toppet ts bakepulver
2 pærer
litt revet kokos til kakeformen

Smelt smøret først og la det bli avkjølt. Sett ovnen på 180 grader. Sukker og egg piskes hvitt. Tilsett så revet sitronskal, sitronsaft og smøret. Til slutt blander du in bakepulver og melet i røren.
Bruk en 26 cm kakeform. Smør formen og la revet kokos rundt kanten av formen. Ha deigen i formen og avslutt med å dytte ned så mange tynne pæreskiver du får plass til. Resten av pæreskivene spiser du opp. Jeg hadde en pose med praline som jeg hadde kjøpt i Paris. Men dette kan man lage selv.
Stek kaken nederst i ovnen i ca 45 minutter.
Avkjøles på rist.

*Praliner er nøtter som er karamelisert og deretter hakket i småbiter. hvis du ikke finner det i butikken, kan du lage det selv. Du kan også bytte det ut med hakkede mandler eller hasselnøtter.



Ingen kommentarer: