Moghrabiahsalat
store couscous
grønnsaksbuljong
løk
cherrytomater
salt & pepper
sukker
olivenolje
smør
timian
flat persille
Denne salaten lager i tre operasjoner. Først bakte jeg tomatene (og det gjorde jeg kvelden før de skulle brukes). Sett ovnen på 275 grader. Del cherrytomater i to og legg dem i en ildfast form med snittsiden opp. Ha pepper, salt, litt sukker, olivenolje og litt finhakket timian på tomatene. Sett tomatene i ovnen og skru av varmen. La tomatene stå i ovnen natten over.
Så er det klart for å koke de store couscousperlene. Kok opp grønnsaksbuljong og ha i couscousen. Kokes i 20 minutter. Hell av vannet og bland litt smør i couscousen. Sett disse til siden. Og sett i gang med løken.....
Skjær løk i ringer og stek den på middels varme, med olivenolje, til de begynner å mørnes godt. Ha litt sukker på løken og stek videre i noen minutter til.
Bland sammen tomatene, couscousen og løken. Ha litt hakket persille over til slutt. Noen operasjoner ble det, men så ble det også veldig godt. Og da var det jo verd det.

3 kommentarer:
Dette så spennende ut. Jeg er ingen couscous-fan, det blir ofte for "tørt" og mektig for meg, men dette så annerledes ut? Nesten som mini-kikerter. :)
Wine-fueled narcissism: Helt klart annerledes - og bedre. Mini-kikerter var et godt ord, litt av den samme konsistensen.
Megacouscous er fantastisk! Her i England er det litt lettere å få tak i, men jeg skjønner ikke at ikke flere har omfavnet denne strålende oppfinnelsen :)
Legg inn en kommentar