fredag 11. desember 2009

Tøff mat - Jan Vardøen

Den enorme strømmen av kokebøker som pirrer meg og min lommebok har avtatt. Det går nå lang tid mellom hver gang jeg finner en kokebok jeg virkelig har lyst på. Kokebokpornoens tid er sterkt på hell og det er kanskje like greit. For ti år siden kom det så ut så mange kokebøker at en matinteressert stakkar ble både frustrert og ruinert. Denne høsten har det imidlertid kommet en perle av en kokebok og det er Jan Vardøens Tøff mat - Pølser og øl



I tillegg til at boken er full av oppskrifter, så gir den deg også gode tips, øl- og pølsehistorie og fakta. Tusenkunstneren på Grünerløkka har jammen meg tatt bildene selv også. Jeg for min del gjorde meg i grunnen ferdig med øldrikkingen i russetiden, men dette boken har gitt meg lysten tilbake. Jeg vil både drikke øl og kokkerere med øl. Boken er veldig ujålete og verd sin vekt i gode pølser. Maten er rustikk og ser veldig god ut. Jeg har sjekket at kjøttkverna funker og nå skal det snart kjøper tarmer.

Jeg prøvde meg forresten på blåskjelloppskriften med bayer på søndag. Det ble godt og fikk en fin sødme som du ikke får med vin.


1 kommentar:

Nina Hjorth Brekke sa...

Herlig innslag Cecilie ,

Husker jeg ikke feil så er Jan Vardøens bok nominert til en pris .

Jan er dyktig i alt han gjør !
Ikke uten grunn han blir kalt Kongen av Grunerløkka .
Så Gjennomført !!!

Jeg var heldig og fikk med meg Jan´s hjemme - lagede
Gårdspølser fra Paradiso Import´s Julemarked ♥ sist helg

Er fra Slaktermester & Pølsemakerfamilie , så har smakt fantastiske pølser -
disse likeså ♥♥

frem med min egen kvern - og røkeutstyr ;D

fortsett med dine flotte innslag ,
gleder meg til hvert enkelt ett !!!

Nina