tirsdag 22. desember 2009

Parmesankjeks



Vi er på vei inn i en høytid som preges av god mat, sosialt samvær og kanskje litt ekstra i glasset. Disse små parmesankjeksene er gode til en aperitif, gjerne et glass Champagne. Du kan godt lage de dagen før de skal serveres. Du kan også lage ferdig pølser av deig, som du fryser ned og tar opp og steker ferdig rett før gjestene kommer.


Parmesankjeks

100 gram parmesan
100 gram smør
120-150 gram hvetemel
litt pepper




Sett ovnen på 180 grader. Ha parmesan i en foodprocessor og kjør det til det er fint malt. Bland så inn smør, hvetemel og litt nykvernet pepper. Reguler mengden av hvetemel slik at deigen ikke blir altfor fet og klissete. Rull så ut pølser av deigen og del pølsene opp i ca 2 cm lange biter. Legg kjeksbitene på et bakepapir og stek dem i 10-14 minutter. Pass på dem og ta de ut får de begynner å få en fin gylden farge. Avkjøles på rist.


2 kommentarer:

NL sa...

Tusen takk for tipset - disse skal jeg lage til tapas party 2. juledag ;)

Ha en fin jul!

Gry sa...

Jeg ønsker deg og dine, ei riktig god romjul. Juleklem : )