torsdag 2. oktober 2008

Brasserie France, OsloI Øvre Slottsgate i Oslo finner du Brasserie France - og det er ikke et lite stykke Frankrike i Norge, det er et stort stykke Frankrike i Norge. Jeg blir alltid så glad når jeg går inn i disse lokalene. Lokaler der kelnerne lurer på om du er riktig vel bevart hvis du spør om en italiensk musserende vin som aperitiff. Her skal det nemlig drikkes fransk, enten det er ekte vare fra Champagne eller (nesten) like god vare fra Bourgogne. Eller pastis. Eller kir. 

Jeg har aldri opplevd dårlig service, faktisk har jeg alltid fått veldig god service på dette steder. Det er veldig oppmerksomme kelnere, det er flinke læringer, det er god stemning og det er deilig mat. Bordene er tett på hverandre, så ofte kommer man i prat med folk på nabobordet. Menyen er selvsagt helfransk, med løksuppe, foie gras, snegler,confit de canard, salat med chèvre chaud og bouillabaisse fra Marseille. Deres plateau de fruites de mer (østers, kamskjell, reker, sjøkreps mm) er fantastisk og man kan falle helt sammen etter en runde med deres dessertralle. Jeg har spist middag der alene flere ganger og på Brasserie France er det bare hyggelig. Jeg har funnet meg et bord hvor jeg har full oversikt, men likevel kan føle meg vel når jeg sitter alene. To ganger har det faktisk kommet folk bort til meg og sagt at "Her ser det ut som du har det veldig hyggelig - selv alene!"  
Ja - som du kanskje skjønner så kan jeg anbefale dette stedet på det varmeste. Sist jeg var innom fikk og tok en kaffe i høstsolen fikk jeg tips om matvalg til en fin vin som ligger og venter å bli drukket opp. Jeg skal melde fra så snart den flasker er tom.


3 kommentarer:

Snåta sa...

Her har jeg også vært - vel og merke bare én gang - men det var fortreffelig: servicen, stemningen, maten og for ikke å snakke om desserten! Vi bestilte "dessertvogna" der vi kunne velge mellom sorbeter, hjemmelaget is, konfekt, kjeks, kaker og mousser - og så var det til og med mulig med påfyll! Himmelen for en slikmunn som meg:-)

Anonym sa...

Er enig i din beskrivelse av dette stedet - vi har også kost oss her. Vil også få takke deg for en fantastisk god oppskrift på loff som du har delt med oss i et tidligere innlegg. Utrolig luftige og smakfulle. Nå er det bare å sette inn bakegiret, for på søndag er det barnedåp og loffen blir en viktig del av tilbehøret.

Anonym sa...

Dette er vår absolutte favorittrestaurant i Oslo. Det er nydelig kvalitetsmat fri for alt som kan minne om Toro og hans slektninger. Og ikke er det så veldig dyrt, og ikke er det så veldig stivt. Tvert i mot, det er en helt spesiell stemning, nesten som man føler man er i Paris, litt hektisk på en måte, men uten at det blir slitsomt.